• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Ordu-Giresun için yurt dışı müjdesi

Ordu-Giresun için yurt dışı müjdesi
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı'nda yakın zamanda uluslararası uçuşların başlamasıyla Körfez ülkelerinden Ordu’ya turist akını olacağını belirterek, “Ordu turizmde bir marka olacak” dedi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı'nda yakın zamanda uluslararası uçuşların başlamasıyla Körfez ülkelerinden Ordu’ya turist akını olacağını belirterek, “Ordu turizmde bir marka olacak” dedi.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın turizm yönünden ellerini güçlendirdiğini, ticaret anlamında hareket getirdiğini kaydeden Vali Balkanlıoğlu, “Her gün Ankara, İstanbul’a uçak kalkıyor. Zaman içerisinde çeşitlenecek ve Avrupa’ya da açılacak. Bizim için en önemlisi Körfez ülkelerini buraya taşıyacak. Ordu-Giresun Havalimanı,Ordu’nun turizmin gözdesi olma yolunda bir vesile olacak“ diye konuştu.

Çevre yolu, viyadükler ve tünellerle geçilen denizi ve doğası hiç bozulmamış, tamamen doğal haliyle kalmış milyonlarca yılda oluşan Karadeniz’i Karadeniz yapan, maviyle yeşilin kucaklaştığı koyların olduğu gibi durduğunu, ormanların denizi kucakladığını kaydeden Vali Balkanlıoğlu, 4 tane hanımlar plajı, 4 tane de mavi bayraklı plaj bulunduğunu kaydetti.

Bütün bu güzelliklerin tanıtımı için yerli basında, medyada, seyahat programları, ulusal medya organlarının gezi ve belgesel programları yapıldığını, özellikle bir belgeselin TRT Arapça kanalında 11 kez yayınlanmasıyla Arap aleminden 30 kadar gazeteciyi Ordu’da ağırladıklarını belirten Balkanlıoğlu, “Yapılan tanıtımlarla birlikte turizmde yüzde 40 artış sağlandı. 5 Kasım’da 26 ülkeden 74 gazeteciyi Ordu’da ağırlayacağız ve 6 gün boyunca bizim misafirimiz olacaklar. Ordu’nun gezmeye görmeye değer ne kadar yeri varsa tamamını gezdireceğiz” diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu konuşmasını şöyle tamamladı: "Bu güzellikleri insanlarımız yaşasın istiyoruz. Geliri sadece fındık olan Ordu’da ürün çeşitlemesi yapmamız gerekiyor. Bu güzellikleri turizme açıp insanların başka kaynaklardan para kazanmasını temin etmemiz lazım. Valiler artık sadece kağıt imzalamıyor. Halkın her şeyini düşünmek zorundayız. Bize bu misyon verildi. İhtiyaç sahibi insanlarla ilgilenme ve oranın ekonomik dinamiklerini hayata geçirme koordinasyon sağlama gibi birçok görevlerimiz var. Biz bunu sağladık. Turizm aşağı yukarı 200 kalem ticari faaliyetle işleyen bir sektör. Bacasız fabrika deniyor. Ordu, turizmde bizde varız diyecek."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim