• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Org. Aksay: Yerli uçak çalışmaları başladı

Org. Aksay: Yerli uçak çalışmaları başladı
HKK Orgeneral Aksay, tamamen milli imkânlarla yapılacak ilk savaş uçağı için çalışmaların başladığını açıkladı.

Org. Aksay: Yerli uçak için çalışmalar başladı

HKK Orgeneral Aksay, tamamen milli imkânlarla yapılacak ilk savaş uçağı için çalışmaların başladığını açıkladı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, F-35 uçaklarının uçuş kodları ve komutanlığın uçak yapım çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Milli savaş uçağı konusunda çalışmalara başladıklarını ifade eden Aksay, bunun için özel bir ekip kurduklarını ve ekibin iki aydır çalıştığını söyledi.

Orgeneral Aksay, ''Şimdiden çalışmaya başladı Türk Hava Kuvvetleri, 25 sene sonra kendi uçağımızı yapmak üzere. Heyecanlıyız, madem bölgesel bir Türkiye. Bölgemizde en iyi hava kuvvetleriyiz, bununla da gurur duyuyoruz'' diye konuştu.

Aksay, bir gazetecinin, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar'ın F-35 görüşmeleri için ABD'de olduğunu belirterek, bu kapsamda uçuş kodları ile ilgili problemin çözülüp çözülemeyeceğini sorması üzerine, F-35'in ''müthiş bir uçak'' olduğunu söyledi.

Uçuş kodları ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirten Orgeneral Aksay, görüşmelerde şu an için sorun bulunmadığını ifade ederek, ''Uçuş kodları ile ilgili konu müzakerelerle çözülür'' dedi.

Orgeneral Aksay, Ankara Cermodern Galerisi’nde 24 Nisan 2011 tarihine kadar halkın beğenisine sunulacak ”Bir Asrı Renklendiren Fırça İzleri” ve ”Geleceği Bugüne Çeken Fotoğraf Kareleri” adlı fotoğraf ve yağlıboya resim sergilerinin açılışını yaptı.

Bu çerçevede pek çok etkinlik düzenlediklerini ve düzenlemeye devam edeceklerini ifade eden Orgeneral Aksay, ”Bir Asrı Renklendiren Fırça İzleri resim sergisi, ‘Türk Hava Kuvvetlerinin yüz yıllık geçmişindeki önemli olaylar’ ile ‘Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün havacılığa verdiği önem ve Devlet Adamı Atatürk ve Havacılık’ temalı resim sergisinden oluşuyor. Geleceği Bugüne Çeken Fotoğraf Kareleri sergisiyle ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı personelinin eğitimini, günlük yaşantısını, göklerde görev yapmanın farklılığını sizlere yansıtmayı amaçlamaktayız” diye konuştu.

Sergide, 32 yağlı boya ve 112 fotoğrafın yer aldığını ifade eden Orgeneral Aksay, bu serginin başka illerde de halkla buluşturulacağını bildirdi. Orgeneral Aksay, daha sonra sergide eseri yer alan sanatçılara plaket verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim