• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Org. Öztürk, "HÜRKUŞ için sabırsızlanıyoruz"

Org. Öztürk, "HÜRKUŞ için sabırsızlanıyoruz"
Modernize edilen son F-16'nın teslim töreninde konuşan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, “Türk Hava Kuvvetleri Hürkuş ile uçmak istiyor" diyerek tartışmalara son noktayı koydu.

TAI 160 adet F-16 uçağının modernizasyonu programını tamamladı ve son uçağı teslim etti. Programın tamamlanması nedeniyle düzenlenen törene ise Hava Kuvvetleri Komutanı (Hv. K. K.) Orgeneral Akın Öztürk’ün “HÜRKUŞ” coşkusu damga vurdu.

Konuşmasında, bir süre önce yaşanan ve üretim çalışmaları süren HÜRKUŞ temel eğitim uçağı yerine Kore yapımı KT uçaklarının alınmasıyla ilgili SSM’nin başlattığı sürecin ardından yaşanan tartışma sona erdi. Hv.K.K. Orgeneral Akın Öztürk, F-16 uçaklarının tamamlanan modernizasyon projesi nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Hürkuş, Hürkuş, Hürkuş.. Biz bunu söylüyoruz” dedikten sonra, bu uçakların tercih edilmeyeceği yönündeki iddialara atıfta bulundu ve “Türk Hava Kuvvetleri Hürkuş ile uçmak istiyor. Hani diyorlar ya ‘Türk Hava Kuvvetleri Hürkuş’u istemiyor’ diye. Uçmak istiyoruz. Bir takım spekülasyonlara lütfen kimse kulak asmasın. Burada son kez söylüyorum. Basındaki kardeşlerim bunu lütfen her zaman yazın ve arşivlerinize koyun” dedi.

Akın Öztürk, konuşmasının ardından, son uçak teslimine ilişkin plaketi aldığı sırada sertifikayı havaya kaldırarak, “Umuyorum (milli muhabip uçak) projesinin de plaketini kaldırırız” dedi. Sahnede bulunan TAI Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı’ya da Hürkuş uçaklarını da 12 aya kadar bitirmelerini istediğini söyledi.

Akın Öztürk’ün Hürkuş çıkışı, bu alandaki tartışmalara da son noktayı koymuş oldu. Temel eğitim uçağı seçimi konusunda iç görüş ayrılıklarının yüksek düzeyde seyrettiğine dair spekülasyonlar yapılıyordu. Akın Öztürk, teslim edilecek son uçağın bulunduğu hangarda da Hürkuş uçağına binerek de desteğini gösterdi. Hangarda bulunan uçağın kokpitine oturan Öztürk, Hürkuş deneme pilotu Murat Özpala ve TAI Uçak Grup Başkanı Özcan Ertem’den bilgi aldı.

HÜRKUŞ’un seri üretim modeli olan HÜRKUŞ B için yapılan sözleşmede, ilk teslimatın 2018’de yapılması planlanıyor. Geliştirme projesi olan HÜRKUŞ A’nın ise deneme uçuşları, testleri ve sertifikasyon süreci devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim