• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Orhan Birdal'dan ATC günü mesajı geldi

Orhan Birdal'dan ATC günü mesajı geldi
DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, 20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı...

 

İşte Birdal'ın Mesajı
 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Orhan Birdal, 'Ülkemizdeki güvenli uçuşun en önemli teminatı, görevlerini büyük bir beceri ve dikkatle yerine getiren hava trafik kontrolörlerimizdir.' Dedi.
 
20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Genel Müdür Orhan Birdal,Dünya genelinde ve ülkemizde hava trafiğindeki yoğun artışın, 'etkin ve güvenli hava trafiği akışını' sektörün birinci önceliği haline getirdiğini belirtti.
 
Çağdaş Havalimanı işletmeciliğinde olduğu gibi hava trafik yönetiminde de dünya standartlarını yakalayan Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin,  sektördeki büyük dönüşümün öncülüğünü yapan kuruluşlar arasında yer aldığını kaydeden Genel Müdür Birdal, mesajında şu görüşlere yer verdi:
 
'DHMİ'yi, başarıdan başarıya taşıyarak bir dünya markası haline getiren en büyük etken, kurumumuzun 'entelektüel sermayesi' ve çok iyi yetişmiş 'insan kaynakları ordusu' dur. Elbette başarı ekip işidir, elde ettiğimiz parlak sonuçlarda aralarında hava trafik kontrolörlerimizin de bulunduğu mesai arkadaşlarımızın emeği, alın teri, en belirleyici unsurdur.
 
HAVA TRAFİK SİSTEMLERİNDE 2023 VİZYONU
 
Hava trafik yönetim sistemlerini teknolojik alt yapı bakımından sürekli olarak geliştirmek, artan yolcu yoğunluğuna paralel olarak hava trafik kapasitesini sürekli artırmak, ileri trafik akış yönetimi sistemlerinin geliştirilmesi için sürdürülen çalışmalara hız vermek, bundan sonra da öncelikli hedeflerimiz arasında yer alacaktır.
 
Hava Trafik Kontrolörleri için otomatik karar destek araçlarına daha çok yatırım yapılmasını önemsiyoruz.  Optimum iniş-kalkış ve yer hareketlerini düzenleyen ileri sistemlere şu anda verdiğimiz önemi, kurumsal politika haline getirme çabasındayız. Haberleşme, seyrüsefer ve izleme alanında yeni teknolojilerin kullanılması, hava trafik yönetiminin gelişiminde önemli rol oynayacaktır.
 
HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİMİZLE ÖVÜNÜYORUZ
 
Türk Hava Trafik Kontrolörleri; eğitim, bilgi, beceri olarak Dünya ve Avrupa'daki meslektaşlarıyla yarışacak seviyedeler. Hatta inisiyatif kullanma, görev bilinci ve iş ahlakı bakımından onlardan çok daha iyiler.
 
Dünyada en saygın meslekler arasında yer alan hava trafik kontrolörlüğünü, ülkemizde de daha itibarlı hale getirmek için son yıllarda yoğun çabalar gösterdik ve başarılı sonuçlar aldık. Sosyal ve ekonomik haklarında çok ciddi iyileşmeler sağladık.
 
24 saat trafiğe açık havalimanlarında; hava trafik hizmetini bayram, deprem, afet, kar kış demeden yılın 365 günü 24 saat kesintisiz olarak devam ettiren hava trafik kontrolörlerimizle ve onların başarılarında büyük katkısı olan bütün insan kaynaklarımızla gurur duyduğumuzu bu özel gün dolayısıyla bir kere daha belirtmek istiyorum...Bu duygularla, kurumumuzda ve sektörde görev yapan Trafik Kontrolörlerinin bu mutlu gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.'
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim