• BIST 9672.32
  • Altın 2500.365
  • Dolar 32.5848
  • Euro 34.8412
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Orhan Birdal'ın 3. havalimanı yorumu

Orhan Birdal'ın 3. havalimanı yorumu
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının, İstanbul'u gelecekte turizm ve finans merkezi yapma hedefine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

 

Karayolları Genel Müdürlüğünde düzenlenen İstanbul Yeni Havalimanı Uygulama Sözleşmesi Ön İmza Töreninde konuşan Birdal, son istatistiki verilerin, Türkiye'nin giderek küresel havacılığın merkezi haline geldiğini kanıtladığını vurguladı.
 
Türkiye'nin coğrafi konumu nedeniyle yolcuda olduğu kadar kargoda da cazip bir aktarma merkezi konumuna geldiğini dile getiren Birdal, hem yolcu hem de kargo taşımacılığının önemli bir bölümünün Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Asya ekseninde cereyan ettiğini söyledi. Bu tablonun, yeni havalimanının önemini ortaya koyduğunu belirten Birdal, şunları kaydetti:
 
"İstanbul yeni havalimanı projesinin realizesi, tarih boyunca medeniyetlere, kültürlere ev sahipliği yapmış İstanbul'u, gelecekte önemli bir turizm ve finans merkezi yapmak hedefine büyük ölçüde katkı sağlayacak, bu hedefin gerçekleştirilmesi için adeta bir lokomotif görevi görecektir."
 
Birdal, uygulama sözleşmesinin ön imza aşamasına gelindiğini hatırlatarak, ön imzadan sonra sözleşmenin tekrar Bakan onayına sunulacağını, onayın ardından havalimanını yapmak üzere kurulacak yeni şirket ile sözleşme imzalanacağını kaydetti. Bu süreçten sonra da yer teslimi yapılarak ilk kazmanın vurulacağını dile getiren Birdal, projenin kendi enerjisini üreten, çevreci, doğa dostu, engelsiz ve yeşil havalimanı konseptine uygun olacağını ifade etti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim