• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Orient Ekspres, Kapıkule’den Türkiye’ye giriş yaptı

Orient Ekspres, Kapıkule’den Türkiye’ye giriş yaptı
Yeni Zelanda, Amerika, Japonya, Almanya ve Fransa’dan yolcuların bulunduğu Orient Ekspres, Kapıkule Garı’nda gümrük personeli tarafından karşılandı. Karşılamada, Edirne Belediyesi halk oyunları ekibi de bir gösteri yaptı. Yolcular, halk oyunları gösterisi

 

Orient Ekspresi yolcularının İstanbul’a gidene kadar yolda yemeleri için Çırağan Sarayı’ndan getirilen Türk yemekleri, görevlilerce ekspresin vagonlarına taşındı.
 
-Seyahatin ortalama ücreti 7 bin avro
 
Orient Ekspres Tren Menajeri Sılvıa Cerrenoı, muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yataklı, 17 vagon ve 40 personelle Kapıkule Garı’ndan Türkiye’ye giriş yaptıklarını söyledi.
 
Orient Ekspres’in yıl boyunca rutin olarak Paris ve Venedik arasında sefer yaptığını ancak yılda bir kez Paris-İstanbul-Venedik hattında seyahat ettiğini ifade eden Cerrenoı, ”30 Ağustos’ta Paris’ten yola çıktık, Budapeşte, Bükreş ve İstanbul hattını geçerek Venedik’e döneceğiz. Orient Ekspres’te kişi başı ulaşım, yeme içme Paris’ten İstanbul’a yolculuk yaklaşık 7 bin avro civarında. Ancak bu alt ve üst limit olarak değişebiliyor belirttiğim limit ortalamadır. Öte yandan, Türkiye’ye ve bir çok ülkeyi gezmekten mutluluk duyuyoruz. Bu yolculuk tarihi ve özeldir. Bugün Türkiye’ye giriş yaptık ve Edirne garında coşkuyla karşılandık. Bu tür şeyler bizi mutlu ediyor ” diye konuştu.
 
-Avrupa’nın ilk kıtalar arası ekspresi
 
Avrupa’nın ilk kıtalar arası ekspresi Orient Ekspres, Paris’ten ilk seferine 4 Ekim 1883 tarihinde çıktı. Belçikalı iş adamı Georges Nagelmackers’in hizmete soktuğu Orient Ekspres’in ilk seferinde, Paris’ten Varna Limanı’na kadar trenle seyahat eden yolcular, oradan buharlı gemiyle İstanbul’a geldiler. Avrupa’nın en romantik şehirlerine yolculuk yapan buharlı Orient Ekspres, Agahta Christie’nin ”Doğu Ekspresi’nde Cinayet”i dahil pek çok edebi esere esin kaynağı oldu.
 
Trende, genellikle Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden ekonomik durumu çok iyi olan yolcular seyahat ediyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim