• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Orient Express, İstanbul’a geldi

Orient Express, İstanbul’a geldi
Tarihi bir yolculuğu her yıl yeniden canlandıran tren, Sirkeci Garı’nda Mehter Marşı ve İngilizce olarak ”İstanbul’a hoşgeldiniz” yazısı ile karşılandı.

Trenden inenlere Osmanlı dönemine ait kıyafetler giymiş bir çiftin sunduğu lokumların yanı sıra şerbet ve kahve ikram edildi.

 
Gar çevresinde bulunan meraklıların da izlediği törenle karşılanan Orient Express’in yaklaşık 100 yolcusu, Sirkeci Garı’ndan ayrılmadan önce trendeki çalışanlarla tek tek vedalaştı.
 
Orient Express’in misafirlerinden olan ve 60. yaşını kutlamak üzere çıktığı Avrupa seyahatinin son durağı olarak tarihi trenle İstanbul’a gelen Amerikalı bir kadın, yolcu harika bir yolculuk deneyimi yaşadığını, burada geçireceği birkaç günün ardından ABD’ye geri döneceğini belirtti.
 
Bir diğer yolcu ise ”hayatının yolculuğu” olarak tanımladığı Paris-İstanbul arası Orient Express seyahati boyunca yemeklerin ve misafirperverliğin en üst düzeyde olduğunu, Türkiye’de bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.
 
Viyana, Budapeşte, Sinai, Bükreş ve Varna üzerinden geçerek İstanbul’a gelen Orient Express’in yolcuları, İstanbul’da iki gün kaldıktan sonra 7 Eylül Cuma günü ayrılarak Bükreş, Sinai, Budapeşte ve Viyana üzerinden Venedik’e ulaşacak.
 
Sirkeci Garı’nda 1998 yılından bu yana her yıl düzenli mola veren Orient Express, 8 yataklı vagon, 2 salon vagon, 1 bar vagonu, 3 restoran vagonu ve 1 servis vagonu olmak üzere toplam 15 vagondan oluşuyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim