• BIST 9479.97
  • Altın 2495.131
  • Dolar 32.5981
  • Euro 34.7923
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Orkney Adaları için yüzen konteynır limanı

Orkney Adaları için yüzen konteynır limanı
Napier Üniversitesi Taşımacılık Araştırma Enstitüsü(TRI)’nde bulunan Denizcilik Uzmanları, Orkney Adalarında bulunan Scapa Flow için düşünülen yüzen konteynır limanı planını açıkladı.

Orkney Adaları için Yüzen Konteynır Limanı

Napier Üniversitesi Taşımacılık Araştırma Enstitüsü(TRI)’nde bulunan Denizcilik Uzmanları, Orkney Adalarında bulunan Scapa Flow için düşünülen yüzen konteynır limanı planını açıkladı.

Açıklamaya göre, yüzen merkezin vinçleri olan büyük bir depolama gemisine benzetilebileceği ifade edildi, ve şu anki 26 milyar dolarlık İskoç yapımı ürün ihracatını iki katına çıkarabileceği belirtildi.

Açıklamada, denizcilik işletmeleri uzmanı olan Profesör Alf Baird, üniversitenin Avrupa birliği sermayeli projede ki katılımında Liderlik eden eden isim olduğu belirtildi, projenin Alman Vinç yapımcısı Gottwald Port Technology ile ortak olarak yapıldığı ifade edildi.

Alf Baird “Yeni merkez tahminen Avrupa’da bulunan 20 ülke için mal alışverişinde bulunacak ve bunları yeni bir terminale yollayabilecek. Avrupa’nın deniz yiyeceklerinin büyük bir çoğunluğunu örnek olarak ele alırsak, ürünler İzlanda, Faroe Adaları, Norveç, Rusya ve Grönland çevresinden gelmekte, bu deniz trafiği İskoçya’da birleştirilerek Dünya çapında dağıtım için Soğutmalı Konteynırlara koyulabilir.” dedi.

İskoç Hükümeti yaptığı açıklamada, Scapa Flow da kurulacak bir transit Limanın Kuzey denizi ile Atlantik Okyanusu arasında olmasından dolayı böyle bir deneme için en ideal yer olduğunu düşündüklerini belirtti.

Açıklamada, Yüzen Limanın fiyatının 58 milyon Amerikan doları değerinde olacağı ve Yüzen Konteynır depolama ve limbo terminali (FCSTT) olarak yapılacağı belirtildi, liman bu haliyle normal olarak üretilen daha küçük bir kara terminalinden yaklaşık 102 milyon Amerikan doları daha ucuza mal olduğu ifade edildi.
Alf Baird “ Bu düşük maliyetli çözüm terminalin gelişimini daha da kolaylaştırıyor, bu dizayn dünyanın bir çok kısmında kullanılabilir, özellikle hassas kıyı alanları için çevresel faktörleri en aza indirgemek için ideal bir çözüm olacaktır” dedi, Üniversite Baird’in TRI teklifi ile Amerikan kıtasının ve Norveç’in ilgisini üzerine çektiğini ifade etti.

Haber: Ahmet Özdüzgün - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim