• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Oruç Reis Denizciler Kulübü, kapısına kilit vuruyor

Oruç Reis Denizciler Kulübü, kapısına kilit vuruyor
Fethullah Gülen Cemaatine yakın isimler tarafından kurulan kısa adı ODEK olan Oruç Reis Denizciler Kulübü, yarın yapılacak Olağanüstü Genel Kurul toplantısında alınacak karar ile tüzel kişiliği tasfiye edilerek, kapatılacak.

2010 yılında ulusal denizcilik endüstrisinin değişik kollarında faaliyet gösteren işadamları arasında iletişim kanallarını güçlendirerek Türk denizcilik sanayisinin küresel pazardaki payını ve marka bilinirliğini artırma sloganıyla kurulan ve Fethullah Gülen cemaatine yakın isimlerin öncülük ettiği Oruç Reis Denizciler Kulübü (ODEK), yarın yapılacak Olağanüstü Genel Kurul kararıyla kendini tasfiye edecek.

Fethullah Gülen'in sır katibi olarak bilinen ve geçen hafta içinde "Terör Örgütü Üyesi" suçlaması ile tutuklanan AKP İzmir eski Milletvekili İlhan İşbilen ve Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Başkanı Salih Zeki Çakır'ın da kurucuları arasında yer aldığı Oruç Reis Denizciler Kulübü Derneği, yarın yapılacak genel kurul kararı ile tarihe karışacak.

Oruç Reis Denizciler Kulübü (ODEK) Yönetim Kurulu'nun, derneğin fesih edilmesi gündemi ile Olağanüstü olarak 19 Aralık 2015 Cumartesi günü saat: 10.00'da dernek merkezinde Genel Kurul yapacağı kaydedilirken, Genel Kurulda alınacak karar ile Oruç Reis Denizciler Kulübü'nün kapatılması için Tasfiye Kurulu'nun oluşturulacağı belirtildi.

SEKTÖR KAPISINI AŞINDIRIYORDU

Kurulduğu gündem itibaren, Türk denizcilik sektöründe dominant olmaya çalışan Oruç Reis Denizciler Kulübü, yaptığı organizasyonlarda, sektör temsilcileriyle, bürokratların adeta yarıştığı ve boy göstermeye çalıştığı bir sivil toplum örgütü olarak öne çıkıyordu.

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Darbe" olarak nitelediği 17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonları sonucu, Fethullah Gülen Cemaatine yakınlığı ile bilinen Oruç Reis Denizciler Kulübü'nde istifaların baş gösterdiği öğrenildi.

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, son iki sene içinde üyelerinin büyük çoğunluğunun istifa ettiği ifade edilirken, derneğin çalışamaz durumda olduğu belirtildi.

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim