• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Oruçreis Fırkateyni Marmaris Limanı'nda

Oruçreis Fırkateyni Marmaris Limanı'nda
Bingazi Limanı'ndan hareket eden ve yaklaşık 30 saat süren yolculuğun ardından Marmaris Limanı'na giriş yapan TCG Oruçreis fırkateynindeki yolcuları Muğla Valisi Fatih Şahin karşıladı.

TCG Oruçreis Fırkateyni Marmaris Limanı'nda

Bingazi Limanı'ndan hareket eden ve yaklaşık 30 saat süren yolculuğun ardından Marmaris Limanı'na giriş yapan TCG Oruçreis fırkateynindeki yolcuları Muğla Valisi Fatih Şahin karşıladı.

Libya'dan Türk vatandaşlarının tahliyesi faaliyetlerine iştirak eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Personel Nakliye Gemisi TCG Oruçreis fırkateyni yaklaşık 30 saat süren yolculuğun ardından kılavuz gemiler, sahil güvenlik botları ve deniz polisinin eşliğinde Marmaris Limanı'na giriş yaptı. Limana giriş yapan fırkateyndeki yolcuları Muğla Valisi Fatih Şahin, Aksaz Deniz Üs Komutanı, Tuğamiral Şafak Yürekli ve Marmaris Kaymakamı Serdar Polat karanfillerle karşıladı. Pasaport işlemleri tamamlanan yolcuların bir bölümü otele, bir kısmı ise otobüslerle memleketlerine gönderildi. Gemideki yolcuların bavulları Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda görevli askerler tarafından otobüslere kadar taşındı.

18 PASAPORT KONTROL NOKTASI

Gemide bulunan 90 yabancının işlemleri, Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan 18 pasaport noktasında 45 polis memuru tarafından yapıldı. Yabancılardan, pasaportu olmayan 66 Bosna vatandaşı büyükelçilikleri tarafından pasaport kontrol noktasında hazırlanan 'seyahat belgeleri' ile limana giriş yaptı. Herhangi bir belgesi olmayan 10 Polonya ile iki Kamerun vatandaşı ise vize işlemleri tamamlanıncaya kadar bir otelde misafir edilecek.

YABANCI YOLCULAR

Gemide yolculuk eden ABD vatandaşları Joe Mbang ile Panfait Bitee, yolculukları boyunca gemi personelinden yakın ilgi ve alaka gördüklerini anlattı. ABD vatandaşı Joe Mbang, Libya'da özel bir firmada çalıştığını belirterek, 'Türkiye'nin tahliye operasyonu tek kelime ile mükemmel. Gümrükteki pasaport işlemlerimizin ardından otele gideceğiz. Yarın ise ülkemize dönmeyi planlıyoruz' dedi. Yabancı yolcuların bir bölümünü ülkelerin elçilik görevlileri karşıladı.

TCG Oruçreis fırkateynindeki yabancı yolcuların dağılımı şöyle:

'Bosna Hersek 66, Sırbistan 6, Polonya 11, ABD 2, Almanya 1 , Makedonya 4'

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim