• BIST 9697.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

OSB, Ulusal Su Bilgi Sistemi'ni kuruyor

OSB, Ulusal Su Bilgi Sistemi'ni kuruyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ilgili bütün kurumların verilerini bir araya getirerek, ülke genelinde suyun durumunu detaylı şekilde ortaya koyacağı Ulusal Su Bilgi Sistemi’ni kuruyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ilgili bütün kurumların verilerini bir araya getirerek, ülke genelinde suyun durumunu detaylı şekilde ortaya koyacağı Ulusal Su Bilgi Sistemi’ni kuruyor. Sistem, suyun ülke ihtiyaçları gözetilerek yönetilmesine imkan sağlayacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, çalışma kapsamında, Ulusal Su Bilgi Sistemi Fizibilite Etüdü Projesi’ni başlattı. Projede paydaş kurumlar ile hali hazırda tutulan su ile ilgili veri yapıları, ihtiyaç duyulan su verileri, kullanılan bilişim teknolojisi altyapısı hakkında analiz çalışması yapılacak. Edinilen bilgiler sonucunda Ulusal Su Bilgi Sistemi Fizibilite Raporu, Kamu Yönetiminde Modernizasyon Eylem Planı hazırlanacak.

Projede yer alacak paydaş kurumlar; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Harita Genel Komutanlığı ile belirlenen Üniversiteler, Belediyeler, Valilikler olacak.

Paydaş kurumlar kendi bünyelerinde üretilen ve kullanılan su verisi envanterlerine, Coğrafi Bilgi Sistemleri çalışmalarına, ihtiyaç duydukları verilere dair bilgilerini paylaşacak. Bir araya getirilecek olan bu bilgiler suyun miktar ve kalite, dağılım ve kullanım, yasal ve kurumsal açıdan değerlendirmesine imkan verecek. Fizibilite çalışmasının ardından kurulacak Ulusal Su Bilgi Sistemi ile, suyun ülke ihtiyaçları ve menfaatleri gözetilerek izlenmesi, kullanılması ve yönetilmesi sağlanacak. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim