• BIST 9516.57
  • Altın 2491.699
  • Dolar 32.5984
  • Euro 34.8278
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Osman Yıldırım: Avrupa'nın en iyisiyiz

Osman Yıldırım: Avrupa'nın en iyisiyiz
THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile koordinasyon içinde çalışıldığını ifade ederek, "Uçaklarımızın hepsi göreve hazır, ülkemiz ormanlarının yangınlardan korunması için görev başındalar" ded
 
THK Genel Başkanı Yıldırım, 6 ton suyu 12 saniyede göl ve denizlerden alarak yangın bölgelerine atan CL215 tipi amfibik yangın söndürme uçaklarından Türk Hava Kurumu’nun elinde 9 adet bulunduğunu, özellikle yangınların başlangıç aşamasında etkin müdahale yapabilen 1,5 ton su atma kapasitesine sahip M18 Dromader tipi yangın söndürme uçaklarından ise Türk Hava Kurumu'nun elinde 12 adet bulunduğunu belirtti.
 
Uçakların yangın riskinin yüksek olduğu dönemlerde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın emrinde Türkiye'nin dört bir yanında görev yaptığını kaydeden Yıldırım, açıklamalarına şöyle devam etti:
 
“Türk Hava Kurumu uçaklarının herhangi bir sorunu yok. Biz uçaklarımızın her türlü bakımını yapıyoruz. Uçak ya da helikopter alabilirsiniz, fakat o uçağı uçuracak kaliteli pilotlara, bakımını yapacak kaliteli teknisyen ve mühendislere ihtiyacınız vardır. Ve bunların hepsi Türk Hava Kurumu’nda mevcuttur. Yangın söndürme faaliyetlerinde kullanılan dünyanın en iyi uçaklarına sahibiz. Ve biz bu uçakların motorları dahil her türlü bakımını yapabilme kabiliyetine sahibiz. Avrupa’da yangın söndürme faaliyetlerinde en başarılı ülke biziz. Tabii ki yine de hep daha iyi olmaya gayret göstereceğiz.” 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim