• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

'Osmanlı savaşları' bilgisayar oyunu oldu

'Osmanlı savaşları' bilgisayar oyunu oldu
Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki savaşlardan esinlenen 4 arkadaşın 3 yıldır üzerinde çalıştığı web tabanlı 3 boyutlu strateji oyunu, bulunan finans desteğiyle tamamlandı.

Osmanlı dönemindeki savaşlardan esinlenerek 3 yıl önce web tabanlı 3 boyutlu strateji oyunu geliştirmeye karar veren 4 arkadaş, buldukları finans desteği sayesinde projelerini "geceli gündüzlü çalışarak" tamamladı.

"Osmanlı savaşları" oyununun fikir sahiplerinden Ömer Faruk Bulanık,  yaptığı açıklamada, Bilecik'te 3 arkadaşıyla lise çağlarında böyle bir oyun yapmaya karar verdiklerini ve o zamandan beri projeyi geliştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Belirli bir aşama kaydettikten sonra oyunu geliştirmek için 2013 yılında finansal kaynak arayışına girdiklerini ifade eden Bulanık, Mersin'den bir firmanın oyuna destek verdiğini, bu sayede projede ilerleme kaydettiklerini aktardı.

Oyunda Osmanlı İmparatorluğu'ndan motiflerin yer aldığını dile getiren Bulanık, şöyle devam etti:

"Ayrıca Osmanlı'nın askeri yapısını da oyuna entegre ettik. İlerleyen zamanlarda güncellemelerle askerleri bire bir uygulamaya çalışacağız. Bu oyunda oyuncular strateji geliştirip savaşla yeni yerler fethedecekler. Oyunda Osmanlı'nın tarihiyle ilgili bilgiler de yer alıyor. Bu şekilde oyuncular oyun oynarken Osmanlı hakkında da bilgiler elde edebilecek."

Bulanık, web tabanlı sosyal medya üzerinden oynanabilecek 3 boyutlu oyunda savaş içeriği olmasına karşın abartılı kan ve şiddet efektlerinden uzak durduklarını, gençlerde olumsuz etki yapacak ögelerden kaçındıklarını kaydetti.

"Oyunun dünyada bir yere gelmesini istiyoruz"

Projeye maddi ve teknik imkan sağladıktan sonra çalışmaların hızlandığını vurgulayan Ekinci, "Arkadaşlardaki inancı gördükten sonra onlarla anlaştık. Ofislerini hazırladıktan sonra 3 yıldır geceli gündüzlü çalışıyorlar. Oyunun sonuna geldik. Eğer bir aksilik olmazsa tam sürümü 1 Mart'ta yayınlayacağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim