• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

OSSA, ABD'de düzenlenen zirveye katıldı

OSSA, ABD'de düzenlenen zirveye katıldı
OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA), 26 üye firmasıyla birlikte ABD’de düzenlenen Seattle Savunma ve Havacılık Tedarikçileri Zirvesi’ne katıldı.

Zirvede, gerçekleştirilen Türkiye oturumunda, uluslararası katılımcılara Türk savunma ve havacılık sanayinin ve KOBİ’lerin kabiliyetleri anlatıldı.

OSSA, Savunma Sanayi Müsteşarlığı öncülüğünde Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TAI) ile birlikte Seattle Savunma ve Havacılık Tedarikçileri Zirvesi’ne katıldı. Küme, 11-13 Mart arasında gerçekleşen programda, Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi (URGE) kapsamındaki 26 üye firmasıyla temsil edildi.

Havacılığın küresel aktörlerinden Boeing firmasının ana sponsorluğunda gerçekleşen fuar boyunca;  sektöre orijinal ekipman sağlayan üreticiler ile aynı masa etrafında buluşan OSSA üyeleri 270’in üzerinde iş görüşmesi gerçekleştirdi. Boeing üretim tesislerinde teknik gözlem yapma fırsatı da bulan heyet, firmanın üst düzey yetkilileri ve satın alma ekibi ile de kümeye özel toplantıda bir araya geldi.

Türk savunma ve havacılık sanayii tanıtıldı

Türkiye oturumunda, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş, TAI Sanayi Operasyonları Başkanı Naki Polat ve OSSA Koordinatörü Hilal Ünal, uluslararası katılımcılara Türk savunma ve havacılık sanayinin ve KOBİ’lerin kabiliyetlerini aktardı. Yapılan sunumlarda, hem ana sanayinin, hem de alt yüklenicilerin güçlü olduğu vurgulandı. 2008 yılında kurulan OSSA’nın bugün 135 üyesi ve 3 bin 200 nitelikli personel kapasitesi bulunuyor.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim