• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Oto AVM'sinde Kiralama Dönemi

Oto AVM'sinde Kiralama Dönemi
2015’in ilk çeyreğinde teslimleri gerçekleşecek Anadolu Yakası’nın “İlk ve Tek” Oto AVM’si Oto World’de, projenin sonuna gelinmesiyle kiralama seçeneği gündemde.

“Tematik” AVM’lerin gündemde olduğu günümüzde otomobile dair her türlü ihtiyacın karşılanabileceği Oto AVM’lere de ilgi artıyor. Anadolu Yakası’nın “ilk ve tek” Oto AVM’si Oto World’de faaliyete geçmesine sayılı günler kala, gelen talep yoğunluğu da göz önünde tutularak, kiralama modeli de hayata geçirildi. 25 yıllık inşaat deneyimine sahip Evra Grup ve Has Şirketler Grubu ortaklığı güvencesinde inşa edilen Oto World Gayrimenkul Genel Müdürü Sermet Yardımcı sundukları yeni imkanla alakalı şu açıklamalarda bulundu: “İçişleri Bakanlığı tarafından 2008 yılında yayınlanan 2008/71 sayılı genelge sonrası şehir içinde faaliyet gösteren oto galericilerine şehir dışına çıkmaları tebliğ edildi. Bu kararla zor durumda kalan galericiler de çözüm yolları aramaya başladı. Biz projemize, özellikle Anadolu Yakası’nda zor durumda kalan galericiler için en uygun çözüm olması maksadıyla başladık. Geçtiğimiz Mart Ayı’nda bakanlıktan uygulamanın 31 Aralık 2014 tarihine ertelendiği yönünde sevindirici bir açıklama geldi. Bu açıklama sonrası Anadolu Yakası’nda bulunan en az 3 bin 500 galerici ile görüşmelerimiz arttı. Bu görüşmeler esnasında bizim projemizde yer almak isteyen birçok galerici için satın almanın yanı sıra kiralama imkanının da önemini hissettik ve kiralama modelimizi geliştirip kendilerine sunduk.”Oto World’ün Avrupa Yakası’ndaki benzerlerinden hem kiralama hem de satın alma rakamları bakımından yüzde 50’den fazla kar sağladığını belirten Yardımcı, sözlerine “İçerisinde 365 iş yeri bulunan toplam 170 Milyon TL’lik yatırım bedeline sahip projemizde, ortalama 200 m2’lik bir iş yerinin kiralama bedeli AVM içerisindeki lokasyonuna göre 4 bin ila 5 bin TL arasında iken, satış fiyatı ise yaklaşık 790 bin ila 1 milyon TL arasındadır.” şeklinde devam etti.

Gayrimenkulden Karlı Yatırım!

Oto World Gayrimenkul Genel Müdürü Sermet Yardımcı’nın projeye yatırım yapmak isteyenlere yönelik sözleri de oldukça dikkat çekici: “İçerisinde yer alacak hastanesi, üniversitesi, dini merkezleri, otelleri, rezidansları, AVM’leri, kongre ve toplantı salonları ile Anadolu Yakası’nın yeni yaşam alanı olacak Yenişehir, Oto World’ün ‘kapı komşusu’. Yenişehir Projesi Oto World’ün rantının yükselmesi bakımından avantaj sağlarken, Oto World de burada yaşayanların otomobillerine dair her türlü ihtiyacını karşılayacak bir proje olarak birbirlerini tamamlıyorlar. Ayrıca Oto World, İstanbul’un en hızlı gelişen ilçelerinden Pendik’te, kara- hava- deniz- yer altı gibi tüm ulaşım yolları ile kolaylıkla ulaşılabilen merkezi bir konumda. Tüm bu artılar Oto World’ü benzer bir bedel ile herhangi bir lokasyondaki gayrimenkul yatırımından da daha karlı kılıyor. Oto World’e yapılan bir yatırım konut yatırımına oranla, neredeyse yarı yarıya bir süreçle, daha hızlı geri dönüş sağlıyor.”

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim