• BIST 9798.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Oto tamircilerinden 'el freni' uyarısı

Oto tamircilerinden 'el freni' uyarısı
Yozgat'ta, kış mevsiminde hava sıcaklığının eksi derecelerin altına düşmesiyle birlikte oto tamir ustaları, araç sahiplerini, özellikle akşamları el freninin çekilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Oto tamircilerinden 'el freni' uyarısı

Yozgat'ta, kış mevsiminde hava sıcaklığının eksi derecelerin altına düşmesiyle birlikte oto tamir ustaları, araç sahiplerini, özellikle akşamları el freninin çekilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Yozgat 100. Yıl Sanayi esnaflarından Yüksel Kıymazaslan, hava sıcaklığının eksi 20 derecelerin altına düşmesinden dolayı sanayide iş yoğunluğunun arttığını söyledi. Kıymazaslan, "İlimizde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava sanayi esnafının işlerini artırdı. Şu sıralar sanayiye genelde sabah soğuktan çalışmayan araçlar gelmekte." dedi.

Yozgat'ta havanın soğumasıyla birlikte işlerinde yoğunluk yaşanmaya başladığını belirten araç sahiplerinin, akşam aracı stop ederken el frenini çekmemesi gerektiğine dikkat çeken Kıymazaslan, şunları ifade etti: "Kış dolayısıyla akşamları ve özellikle geceleri çok soğuk olmakta. Araç sürücüleri, araçlarını park ettiği yerde kaldırım varsa direksiyonu tam sağa veya tam sola çevirerek birinci viteste aracını park edebilir. Kaldırım yoksa tekere takoz veya taş koyarak tedbir alınmasında fayda var. Aksi takdirde donan frenden dolayı maddi zararlar meydana gelebilir."

Araçların, mutlaka antifriz ve yağ kontrollerinin yapılması gerektiğinin altını çizen Kıymazaslan, şunları kaydetti: "Kışın araç sahipleri araçlarının antifriz ayarlamasını gözden geçirmeli, hava filtresi, bujileri, yağı, suyu, fren tertibatı kontrol edilir, dizel araçlarda enjektör ayarının mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Vatandaşlarımız, kendi can ve mal güvenliği ve başkalarının can güvenliği için mutlaka bu uyarıları dikkate alsınlar." diye konuştu.

Kar yağışıyla birlikte don ve buzlanmadan dolayı meydana gelen maddi hasarlı trafik kazalarında da artış yaşandığını belirten Kaporta Ustası Ömer Saraçoğlu ise kar yağışından dolayı maddi hasarlı trafik kazalarının çok fazla olduğunu söyledi.

Saraçoğlu, "Bugünlerde maddi hasarlı trafik kazalarından dolayı işlerimizde bir hayli artış yaşıyoruz. Bizim sürücülerden isteğimiz, mecbur kalmadıkça karlı, buzlu havalarda trafiğe çıkmamaları ve sürat yapmamalarını kendi can ve mal güvenliği için istiyoruz." şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim