• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Otobüs aktarmalı YHT seferleri geliyor

Otobüs aktarmalı YHT seferleri geliyor
Devlet Demiryolları, bu ay içinde hızlı tren artı otobüs aktarmalı Ankara-Antalya, Ankara-Alanya seferlerini başlatıyor.

Devlet Demiryolları, bu ay içinde hızlı tren artı otobüs aktarmalı Ankara-Antalya, Ankara-Alanya seferlerini başlatıyor.

Bu sayede otobüs yolculuğuna oranla, anılan iller arasında en az 1 saat zaman tasarrufu sağlanacak. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), bu ay içinde hızlı tren artı otobüs aktarmalı Ankara-Antalya, Ankara-Alanya seferlerini başlatıyor. Seferlerin başlamasıyla Ankara-Antalya 7, Ankara-Alanya 6 saate inecek. Böylece otobüs yolculuğuna oranla, anılan iller arasında en az 1 saat zaman tasarrufu sağlanacak. Söz konusu seferler çalışmalarında son aşamaya gelindiğini belirten TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, işin aslında otobüs firmalarıyla karşılıklı imza atmaya kaldığını söyledi. Genel Müdür Karaman, YHT artı otobüs bağlantılı kombine seferler hakkında ise şu bilgileri verdi: "Biz, hızı tren artı otobüs aktarmalı taşımanın ilk uygulamasını Ankara-Bursa arasında gerçekleştirdik ve iki şehir arasında 6,5 saati bulan ulaşım süresini 4 saate düşürdük. Aynı yöntemle şimdi de Ankara-Antalya, Ankara-Alanya arasında seferleri başlatıyoruz. İş, otobüs firmalarıyla karşılıklı imzaya kaldı. İmzaların hemen arkasından seferler başlayacak. "

Karaman, YHT artı otobüs aktarmalı yolculuk için ayrı ayrı bilet almayacağı bilgisini de vererek, "Vatandaşlarımız, ister internet üzerinden, ister bizim gişelerimizden ya da acentelerimizden yüzde 10 indirimli tek bilet alarak yolculuk yapabilecekler. Bilette hızlı trenden indikten sonra hangi otobüse bineceği, oturacağı koltuk numarası hatta plaka numarası bile yer bulunacak. Otobüsler, Konya Garı'nda yolcularını hazır bekleyecek. Trenden inen yolcular otobüse geçerek yolculuğuna karayolu ile devam edecek. Böylelikle, daha kısa sürede Antalya ve Alanya'ya ulaşmış olacaklar" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim