• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Otobüs denetiminde 5 bin araca yaptırım

Otobüs denetiminde 5 bin araca yaptırım
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden, son bir ayda otobüs denetimlerinde, lastik ve donanımsal eksiklikleri belirlenen 5 bin 502 araç ve sürücüsüne ilgili yasalar kapsamında yaptırım uygulandığı bildirildi.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların şehirlerarası otobüslerle daha güvenli bir trafik ortamında seyahat edebilmesi, seyahat ihtiyacının arttığı dönemler başta olmak üzere mevsim koşullarıyla değişen trafik ortamında, olumsuzluk yaşanmaması için Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığınca denetimlerde bulunduğu belirtildi.

Terminallerden çıkan yolcu otobüslerine ilişkin 16-20 Aralık 2013'te 54 il merkezinde, 7-13 Aralık 2013'te 40 il, 13-19 Ocak 2014'te 41 il devlet karayolu güzergahında trafik ekiplerince yapılan yoğunlaştırılmış denetimlerde 98 bin 48 aracın kontrol edildiği belirtilen açıklamada, "Bu araçlardan lastik ve donanımsal eksiklikleri uygun olmayan, trafik güvenliği için olumsuzluk gösteren 5 bin 502 araç ve sürücüsüne ilgili yasalar çerçevesinde yaptırımlar uygulanmıştır" ifadesine yer verildi.

Denetimler koordineli yapılacak

İstikrarlı bir denetim stratejisi çerçevesinde merkezde ve illerde bir dizi tedbirler alınarak uygulamaya konulduğu, bu durumdan kamuoyunun haberdar edildiği bildirilen açıklamada, denetimlere rağmen kış mevsimiyle kar yağışı, gizli buzlanma, kış lastiği kullanılmaması, yorgunluğa bağlı reflekslerinin azalarak dikkatlerinin dağılması gibi nedenlerle otobüs kazalarının meydana geldiğine işaret edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu tür kazaların engellenerek can ve mal kayıplarının önüne geçilebilmesi ve önceden alınmış tedbirlere ve yapılan denetimlere ilave olarak şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin, disiplin altına alınması ve seyahatlerin daha güvenli hale getirilebilmesi amacıyla şehir içi ve şehir dışı trafik kuruluşlarınca terminallerden çıkan ve şehirlerarası karayolunda seyreden tüm otobüslerde mevsim koşullarına göre başta kış lastikleri, yedek şoför, takograf kontrolleri yapılacak. Diğer trafik kural ihlalleri, iller arası trafik kuruluş ve ekipleri ile koordineli denetlenecek, eksiklikleri olan otobüsler uygunluğu sağlanıncaya kadar seyahatine izin verilmeyecek ve ilgililer hakkında yasal işlemler yapılacaktır. Ayrıca iller arası koordineli şekilde kesintisiz yapılacak denetimlerin merkezden de anlık takip edileceği bir sistem oluşturulmuştur."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim