• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Otobüs firmaları bayrama erken girdi

Otobüs firmaları bayrama erken girdi
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, bayram öncesi özellikle İstanbul'dan ve diğer büyük şehirlerden tatile gidişte otobüs seferlerinin tüm biletlerinin satıldığını söyledi
Yüksek Hızlı Tren, hava yolu taşımacılığında maliyetin düşmesi ve alternatif ulaşım hizmetlerinin yaygınlaşması ile doluluk oranları yüzde 50'lere kadar düşen ve zor günler geçiren otobüs firmaları, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala biletlerin erkenden tükenmesiyle bayramı erken yaptı. 
 
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, bayram öncesi özellikle İstanbul'dan ve diğer büyük şehirlerden tatile gidişte 1 ve 7 Ağustos tarihleri arasındaki otobüs seferlerinde tüm biletlerin satıldığını, dönüşte de 10 ve 13 Ağustos tarihleri arasındaki otobüslerin dolu olduğunu söyledi. 
 
Bayram tatili seyahatlerinde otobüs yolculuğunu tercih eden ancak henüz biletini almayanların bu durum nedeniyle endişelenmemelerini gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Tercih ettikleri otobüs firmalarının internet sitelerini sürekli takip etsinler, ek seferler koyacağız. İnşallah bu bayram kimseyi otogarda bırakmayacağız" dedi. 
 
Erdoğan, biletlerin yetkili acentalardan alınmasını konusunda da uyarıda bulundu. 
 
"10 milyon kişiyi yine taşıyabiliriz" 
 
Geçen yıl Ramazan Bayramı tatili süresince yaklaşık 10 milyon kişinin otobüsleri tercih ettiğini ifade eden Erdoğan, "Bu yıl tatil boyunca günde 20 bin otobüs seferi düzenleyerek, 1 milyon kişi taşımayı hedefliyoruz. Tatilde 10 günde toplam 10 milyon kişiyi yine taşıyabiliriz" diye konuştu. 
 
Önceki aylarda otobüslerde doluluk oranlarının yüzde 50'lere kadar düştüğünü anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti : 
 
"Firmalar, Ramazan Bayramı'ndaki bu yoğun ilgiden memnun. Yaz ayları bizim doluluk oranlarımızın en yüksek olduğu aylar. Bu sene de bayram, yaz tatilinin ortasına denk geldi. Ortalama bilet fiyatının 40 lira olduğunu varsayarsak bayram tatili boyunca 400 milyon liralık bir seyahat hacminden söz edebiliriz." 
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim