• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Otobüs sektörü iftarda bir araya geldi

Otobüs sektörü iftarda bir araya geldi
TOFED, artık geleneksel hale gelen iftar yemeklerinin bu yıl 42’incisini Polonezköy’de bulunana Legend Otel’de düzenledi.

TOFED'den sektöre iftar yemeği

TOFED, artık geleneksel hale gelen iftar yemeklerinin bu yıl 42’incisini Polonezköy’de bulunana Legend Otel’de düzenledi.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED), 42 yıldır düzenlediği ve her geçen yıl ilginin daha da arttığı iftar yemeklerine bir yenisini daha ekledi.

İstanbul Polonezköy’de bulunan Legend Otel’de gerçekleştirilen iftara;

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Kızılay Genel Başkan Vekili Ahmet Lütfi Akad, TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, Metro Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Yücel ve İstanbul Haber Ajansı Genel Yayın Koordinatörü Tarkan Biricik'inde katıldığı otobüs sektörünün önde gelen isimleri de yer aldı. Yemekte bir konuşma yapan TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, açlıkla mücadele eden Somali’ye yardım başlattıklarını belirterek, Kurucu Başkan Galip Öztürk’ün kampanyaya kendi adına 50 bin, Avrasya Terminal İşletmeleri adına 500 bin TL bağışta bulunduğunu belirtti. Erdoğan, “Bir televizyon kanalında yapılan canlı yayında 500 bin TL bağışladı. Otobüsçülerin ne kadar duyarlı olduğunu gösteren bu davranışın burada da devam edeceğine inanıyor ve hepinizi 2868’e boş mesaj göndermeye davet ediyorum” diyerek misafirlerden kampanyaya destek olmalarını istedi.

Manevi tazminatlar kanuna giriyor

Daha sonra konuşmasına devam eden Erdoğan, tazminatlar konusunda yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Erdoğan,  “Otobüsçünün sırtındaki en büyük kamburlardan biri de manevi tazminat sorunudur. TOFED’in yıllardır sürdürdüğü girişimler sonucu Ulaştırma Bakanlığı’nda, Karayolu Taşıma Kanunu’nun 18. Maddesinde manevi tazminatları da zorunlu hale getiren yeni bir düzenleme hazırlığı başladı. Sorunun kısa sürede çözümleneceğine inanıyoruz”  şeklinde konuştu.

2 uçak dolusu yardım malzemesi

Daha sonra söz alan Kızılay Genel Başkan Vekili Ahmet Lütfi Akad, Somali’ye yapacakları yardımlar konusunda bazı bilgiler verdi.  Akad, “Yarın (bugün) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde  iki uçak dolusu yardım malzemesi ve yetkiliyle Somali’ye gidiyoruz. Yalnızca kurumumuza yapılan nakit bağış toplamı 42 milyon TL’ye ulaştı. Öte yandan, Devlet Malzeme Ofisi,  55 milyon ton hububatın Somali’ye gönderilmesine karar verdi. Hükümetimizi bu davranışı nedeniyle kutluyorum.  Ulaştırma Bakanlığı’nın katkılarıyla Somali’deki Türk Kızılayı en iyi haberleşen ulusal dernek olmuştur. TOFED Kurucu Başkanı Galip Öztürk de, Somali’ye önemli bağışlar yaptı. Allah rızası için yaptıkları bu iyilikleri, Samsun’daki kan merkezimizi şuanda anahtar teslimi verme aşamasındadır. Minnettarlığımızı bildiriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

“Haksız rekabette birinci görev Galip Öztürk’te”

Kızılay Genel Başkan Vekili Ahmet Lütfi Akad’dan sonra söz alan sektörün duayen isimlerinden Ali Osman Ulusoy  da, Ulaştırma Bakanlığı’nın en iyi çalışan bakanlık olduğunun vurgulayarak, bakanlıktan beklentilerini dile getirdi. Ulusoy, “Firmalar arasında servisleri artırdıkça haksız rekabeti önlemek mümkün olmaz. Burada birinci görev Galip Öztürk’e düşüyor. Çünkü, ağırlık onda başı da o çekmelidir. Sayın Müsteşarımızdan da aracılık yapmasını rica ediyorum. Yoksa, otobüsçü vergi ödeyemez” dedi.

Ülkemize yılda 30 milyon turistin geldiğini hatırlatan Ali Osman Ulusoy,”Geliyor ama karaya ayağını bastığı andan itibaren bütün cefasını otobüsçü çekiyor. Akaryakıt sorunumuz da bir türlü çözülemedi. Ulaştırma Bakanlığı çok başarılıdır ama deniz ve havanın dışında bir destek görmedik. Artık karayolu sektörü de destek bekliyor” diyerek bu konudaki sitemlerini dile getirdi.

Son konuşmacı olarak söz alan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın ise, gündüz yaşanan ve 7 askerin şehit olduğu terör saldırısına gönderme yaparak, “Ülkemiz bir huzur adasıdır. Bölücü terör ile ilgili huzursuzluğu da aşacağımız kesindir. Şehitlerimize Allah tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dilerim” şeklinde konuştu.

 

Haber: Cengiz TEPEBAŞ

www.UlasimOnline.com

İstanbul Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim