• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Otobüs ve uçaklarda doluluk oranı %100

Otobüs ve uçaklarda doluluk oranı %100
Oy kullanmak isteyenler yurtiçinde kısa tatili tercih ederken, yurtdışına gidenler ise oy kullanma hakkında herhangi bir sorun yaşamamak için dün itibariyle dönüşe geçti.

REFERANDUM BEREKETİ

Oy kullanmak isteyenler yurtiçinde kısa tatili tercih ederken, yurtdışına gidenler ise oy kullanma hakkında herhangi bir sorun yaşamamak için dün itibariyle dönüşe geçti. Otobüs ve uçaklarda doluluk oranı yüzde 100’e ulaşırken, 2.5 milyondan fazla kişi oy kullanacağı şehre döndü.

Anayasadaki değişikliklerin oylanacağı referandum, bayram ziyareti için kent değiştirenler ile tatilcileri de etkiledi.

70 bin kişi uçakta

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Genel Sekreteri Musa Alioğlu, referandumun bayram tatili sonrasına denk gelmesinin uçaklarda yoğunluğa neden olduğunu söyledi. Alioğlu, “Referanduma önem veren duyarlı kesim oy kullanmak için dönmek istedi. Tatilini erken tamamlayan 70 bin kişi uçakla dönüş yaptı” dedi.

Uçak bilet fiyatları referandum ilgisinin göstergesi

Referandum olan ilginin turizme de yansıdığını dile getiren Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, şu değerlendirmeyi yaptı: “Sandığa gidecekler tatilini erken kesti. Bunun en önemli göstergesi ise uçak biletlerindeki fiyat artışları. Uçaklarda yer bulmak çok zor oldu. Otobüslerde de yer bulmak zor oldu. Sandık başına gidecek tatilci, dün yola çıktı.”

Koltuklar doldu

Otobüslerdeki 2 milyon 450 bin koltuğun dolduğunu belirten Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bayram süresince otobüslerde bilet fiyatları hiç değişmedi. Bu konuda çok hassas davrandık. Otobüslerin koltukları yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Toplam 2.4 milyon kişi otobüsle seyahat etti.”

20 bin otobüs yolda

20 bin otobüsün hareket halinde olduğunu söyleyen Mustafa Yıldırım, şu bilgileri verdi: “Uçak ve otobüslerde yer kalmadı. Referandum için oy kullanacaklara ek seferler düzenlendi. Tatile gidenlerin yüzde 80’i geri döndü. Geri kalan yüzde 20’lik kısım ise bilet bulamadığı ve tatilini yarıda kesmemek için sandığa gidemeyecek. Ancak insanlar oy kullanmak için çok hassas davranıyor ve sandığa gitmek için tatilini erken bitirdi.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim