• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Otobüsçüler de ÖTV ve KDV indirimi istiyor

Otobüsçüler de ÖTV ve KDV indirimi istiyor
Ankara Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri ve Acenteleri Derneği Başkanı Ethem Ateş, ''Uçak ve gemilerde uygulanan ÖTV ve KDV indirimi bize de uygulansın'' dedi.

Otobüsçüler de, mazotta ÖTV ve KDV indirimi istiyor 

Ankara Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri ve Acenteleri Derneği Başkanı Ethem Ateş, ''Uçak ve gemilerde uygulanan ÖTV ve KDV indirimi bize de uygulansın'' dedi.

Ateş, yaptığı açıklamada, otobüsçülerin kullandığı mazotta, ÖTV ve KDV indiriminin olmadığını belirtti.

Uçak ve gemilerde uygulanan ÖTV ve KDV indiriminin kendileri için de geçerli olmasını isteyen Ateş, ''Teknolojik araçlara karşı değiliz. Rakibimiz ne kadar iyi olursa biz de ona ayak uydurmaya çalışıyoruz. Şartların eşitlik ilkesine uymasını istiyoruz'' diye konuştu.

Otobüsçülerin mazot fiyatlarından kaynaklanan mağduriyetin giderilmesi için yağ kullandığını ifade eden Ateş, ''Yağ kullandığımız zaman otobüslerimizin motor aksamı büyük zarar görüyor. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz'' görüşünü dile getirdi.

-YHT SEFERLERİNİN BAYRAMDA ÜCRETSİZ OLMASI-

Ethem Ateş, bayram süresince Konya-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin ücretsiz olmasını da eleştirdi.

''Hükümet yolcuya bayram sevinci yaşatmak istese de bu bir milli servet. Dünyanın hiçbir yerinde bedava taşımacılık kalmamıştır'' diyen Ateş, bu uygulamayla bölgede çalışan çok sayıda otobüsçünün de mağdur olduğunu savundu.

Ateş, şunları kaydetti:

''Otobüsçüler olarak vergi veren tamamıyla öz sermayeyle kurulu, devleten hiçbir teşvik alamadan kurulmuş şirketleriz. Maliyetlerimiz çok yüksek. Araçlarımızı her yıl değiştiriyoruz. Kalitemiz her geçen gün daha da artıyor. Uydu takip sistemi, internet, televizyon gibi bütün lüksler mevcut. YHT'nin bayram boyunca ücretsiz olmasının, yanlış olduğuna inanıyorum. O bölgedeki alın teriyle çalışan, 24 saat direksiyon sallayan otobüsçünün mağdur edildiğini düşünüyorum. Bedava tren taşımacılığı yerine devletin de zarar etmemesi için makul fiyatlarla tren taşımacılığının yapılmasını istiyoruz.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim