• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Otobüsteki 50 yolcu ölümden döndü

Otobüsteki 50 yolcu ölümden döndü
İstanbul'dan Marmaris'e giden bir seyahat firmasına ait yolcu otobüsü, otoyolda aniden yanmaya başladı. Otobüste bulunan 50 yolcu ise son anda tahliye edildi.

Edinilen bilgiye göre; İstanbul Marmaris seferi için dün gece İstanbul'dan yola çıkan bir seyahat firmasına ait 34 TD 0665 plakalı otobüs, sabah saat 07:00 sıralarında Aydın Muğla karayolunun 52. kilometresine geldiğinde, sigorta panelinde meydana gelen kısa devre sonucu alev aldı. Kazada otobüste bulunan yaklaşık 50 yolcu, kaptan şoförün kendilerini uyandırarak, araçtan çıkartması sonucu yangından yara almadan kurtulurken, yolcuların bagajları otobüsle birlikte kül oldu.

Alevlerin başlamasıyla birlikte içerisinde kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu yolcular, can havliyle kendilerini dışarıya attılar. Büyük korku ve panik yaşayan yolcular, otobüsün alev topu halindeki görüntülerini saniye saniye kaydettiler.

Bayram tatillerini geçirmek için Marmaris'e gelmek için İstanbul'dan hareket ettiklerini bildiren otobüs yolcuları, Seyahat firmasının kendilerine tahsis ettiği başka bir araçla Marmaris'e geldiler. Yolcular korku ve panik anlarını şöyle anlattılar; " Yangın sabah saatlerinde çıktı. Bir çoğumuz uykudaydık. Uyanıp otobüsten çıkmamız 30 saniyelik bir olaydı. Ne olduğunu anlayamadık bile. Hepimiz otobüsten çıkıp yola doğru kaçtık. Daha sonrasında otobüs büyük bir alev topuna döndü." Firma yetkililerinin kendilerini mağdur ettiğini belirten otobüs yolcuları ayrıca, " Yangında hayatımızı kurtarmanın telaşıyla bagajlarımıza dokunamadık. Bütün bagajlarımız kül oldu" dedi.

Firmanın Marmaris'teki yetkililerinden Kenan Seven yaptığı açıklamada, "Böyle bir durumun oluşmasından ötürü firma olarak çok üzgünüz. Yangında can kaybı olmaması en büyük sevincimizdir. İtfaiyenin vermiş olduğu rapora göre, yangın sigorta panelinde oluşan kısa devre sonucu çıkmıştır. Maddi olarak hasarımız büyük. Ancak mağdur vatandaşlarımızı daha fazla mağdur etmemek adına, sigortadan paralarını almalarını beklemeden kişi başı 500 liralık bir ödeme yaparak onlarında mağduriyetini bir nebze olsun azaltmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız daha sonrasında yanan bagajlarının bedellerini sigortada aracılığı ile karşılayacaklar" diye konuştu.

mercede_metro_1.jpg

mercede_metro_2.jpg

mercede_metro_3.jpg

mercede_metro_4.jpg

mercede_metro_5.jpg

mercede_metro_6.jpg

mercede_metro_7.jpg

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim