• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Otokar, 2011’de otobüs satışlarında lider

Otokar, 2011’de otobüs satışlarında lider
Otokar, 2011 yılını başarıyla tamamlayarak, 25 kişi ve üzeri yolcu taşımacılığı otobüs satışlarında liderliğini korudu.

Otokar, 2011’de de otobüs satışlarında lider

Otokar, 2011 yılını başarıyla tamamlayarak, 25 kişi ve üzeri yolcu taşımacılığı otobüs satışlarında liderliğini korudu. Otokar 2011’de 2010’a oranla tüm ticari araç satışlarını yüzde 75 oranında artırdı.

Bir Koç Topluluğu şirketi olan Otokar, 09 Ocak 2012, Pazartesi günü yaptığı yıl değerlendirme toplantısında 2011 yılında 25 kişi ve üzeri yolcu taşımacılığı otobüs satışlarında liderliğini koruduğunu açıkladı. 2010 yılına oranla minibüs, otobüs ve treylerden oluşan tüm ticari araç satışlarını yüzde 75 artıran Otokar, yaklaşık 4600 adetlik satış gerçekleştirdi. Sadece otobüs alanında pazarın çok üstünde büyüyen Otokar otobüsleri, müşterilerinin beklentilerini karşılayarak, 2010 yılında olduğu gibi 2011 yılında da en çok tercih edilen otobüsler olarak ilk sıraya yerleştiler.

2011 yılı sektör değerlendirmesi yapan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, “2011 yılı otobüs ve semi-treyler alanında pazarın toparlandığı bir yıl oldu. Rakamlar, kriz öncesine dönmediyse de bu yıl toparlanma başladı. Otobüs pazarı 2010’a kıyasla yaklaşık yüzde 50 düzeyinde büyüdü, ancak 2008’i yakalayamadı. Treyler pazarı ise 2010’a kıyasla yüzde 80 civarında büyüdü, son 10 yılın en yüksek adetlerine ulaştı. Otokar olarak 25 kişi ve üzeri yolcu taşımacılığı otobüs satışlarında geçen yılki liderliğimizi devam ettirdik. 2011 yılında otobüs satışlarımızı 1100’lü adetlerden 1800’ler mertebesine çıkardık. Treylerde ise satışlarımızı ikiye katladık” dedi. 

Otobüs sektöründe geleceğe ilişkin beklentilerini aktaran Akgül sözlerine şöyle devam etti: “İç pazarda geleceğe yönelik olarak, Euro 5’e geçişin etkisi ile artan maliyetler yüzünden ilk 6 ayda durgun bir pazar bekliyoruz. Temmuz ayında şehiriçi toplu taşımada engelli yolcu taşımacılığının zorunlu hale gelmesi ve yerli markaların yerel yönetimlerce desteklenmesi pazarı canlandıracaktır.” İç pazarın yanısıra Avrupa’da da iddialı hedefleri olduğunu belirten Akgül, Otokar’ın yeni şirketi hakkında da bilgi verdi: “Otokar Avrupa şirketimizi Fransa’da kurduk. Otokar Avrupa ile hedefimiz, bizim için çok önemli olan otobüs pazarlarında 2016’ya kadar yüzde 5 pazar payı elde etmek ve 10 metre altında en büyük oyuncu olmak.” diye konuştu. 

Otokar frigorifik araçta liderliğini sürdürdü...

Treyler pazarı ile ilgili konuşan Akgül,           “Treyler pazarında ise frigorifik araçta liderliğimiz devam ediyor. 2011 yılında treyler pazarındaki büyüme yılsonu itibariyle yaklaşık olarak yüzde 80 oldu. Otokar ise satışlarını ikiye katlayarak pazarın çok üstünde bir büyüme gerçekleştirdi. Ancak bizim sektör olarak beklentimiz sürdürülebilir bir büyümenin yakalanması. Bu da birtakım düzenlemeleri de gerektiriyor. Mevcut regülasyonlar, karayollarında gerekli kalitede taşımacılık sağlanması için yetersiz kalıyor. Otobüs alanındaki olumlu gelişmelerin lojistik sektörüne yansıması, AB uyum programları çerçevesinde ADR, ATP gibi ilgili yönetmeliklerin acilen devreye alınması ile pazar sürdürülebilir büyümeye kavuşacaktır.” diye konuştu.

2011 yılında Otokar’ın yenilikleri...

Yıl boyunca ekip olarak çok yoğun şekilde çalıştıklarını ve 2011 yılını başarıyla tamamladıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Akgül, “2011 yılında şehiriçi toplu taşımacılık alanında engelli yolcu taşımacılığına uygun Sultan Maxi City ve 3 kapılı Doruk LE araçlarımızı ürün ailemize ekledik. Lojistik ve yük taşımacılığı alanında ise yeni Iceliner, Optiliner Light ve Iceliner Premium ürünlerini ürün ailemize ekledik” dedi. Pazara hızlı bir şekilde yeni ürün sunabilme imkanlarının Otokar’ın üstün Araştırma – Geliştirme kabiliyetleri ve olanakları sayesinde olduğunu belirten Akgül, 2011 yılı içerisinde 5746 sayılı Kanun kapsamında “Ar-Ge Merkezi Belgesi” almaya hak kazandıklarını vurguladı. Tasarım ödüllü Kent otobüsünün 2011 yılında ödülleri toplamaya devam ettiğini belirten Akgül, 12 metrelik belediye otobüsü Kent’in Belçika’da düzenlenen Busworld 2011 Kortrijk Otobüs Fuarı’nda dikkat çeken bir çok özelliği ile Jüri Özel Ödülü’nü kazandığını hatırlattı.

Otokar’ın sadece ürün geliştirmede değil, kullanıcılara alternatif çözümler sunma konusunda da iddialı olduğunu belirten Otokar Pazarlama MüdürüTarkan Burak şunları söyledi: “Otokar, geniş ürün gamı ile kullanıcılarına çok farklı çözümler sunabiliyor. Büyük türkiye’nin en geniş otobüs ürün yelpazesine sahip şirket olarak faaliyet gösteriyoruz. Bunun avantajlarını kullanıcılarımıza da yansıtıyoruz. Bu çalışmalarımızın en güzel örneklerini özellikle belediyelere toplu taşımacılık konusunda sunduğumuz alternatif çözümler oluşturuyor. Bugün Samsun, Bursa gibi birçok büyükşehir belediyesinde 5,8 metreden 12 metreye kadar farklı yolcu taşıma kapasitelerine sahip otobüslerimiz ihtiyaçlar doğrultusunda çalıştırılıyor, optimum işleyiş ve düşük işletme giderleri ile belediye bütçelerine önemli katkı sağlıyorlar.” Burak ayrıca, 2011 yılı içerisinde Otokar otobüslerinin sadece Türkiye’de değil, Polonya ve Budapeşte gibi dünyanın farklı ülkelerinde hizmete başladığını söyledi. 

Otokar’ın treyler pazarındaki yeniliklerini ve katkılarını değerlendiren Otokar Ticari Araçlar Satış Müdürü Murat Tokatlı da, Otokar’ın uzman olduğu frigorifik semi-treyler araçları alanında 2011’de iki yeni ve iki farklı modeli pazara sunduklarını belirterek şunları söyledi: “2011 başında yeni Iceliner modelimizi pazara sunduğumuzda iddialı hedeflerimiz vardı. Bu hedeflerimize ulaştık ve kullanıcılarının ihtiyaçları doğrultusunda Iceliner Premium’u pazara sunduk. Uluslarası standartlara uygunluğu, doğru ve ergonomik tasarımları ile Iceliner yine Türkiye’nin en çok tercih edilen frigorifik semi-treyleri oldu. Bu yıl, bu alanda Türkiye’nin en büyük frigorifik semi-treyler teslimatını da biz gerçekleştirdik. Tenteli semi-treyler alanında da yeniliklere imza atmaya devam ettik ve ilk Türk üretimi olan ve her çekici ile kullanılabilen hafif semi-treyleri pazara sunduk. Optiliner Light ismi ile çıkan araç, kullanıcıların büyük beğenisini kazandı. Önümüzdeki dönemde bu tip araçların her filo için vazgeçilmez olacağını öngörüyoruz.” 

Otokar yöneticileri 2011 yılında Otokar’ı liderliğe taşıyan kullanıcılara, müşteri memnuniyetinin sürekliliğini sağlayarak bu başarıya ulaşmamızı sağlayan satış ekiplerine, bayi ve yetkili servislerine teşekkür etti. 

2.20120109142554.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim