• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Otokar, 50. yılını organizasyonla kutladı

Otokar, 50. yılını organizasyonla kutladı
Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar'ın 50. kuruluş yıldönümü, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç'un ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonla kutlandı.
Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar'ın 50. kuruluş yıldönümü, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç'un ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonla kutlandı.
 
Otokar'ın 50. kuruluş yıldönümü organizasyonuna, Koç Ailesi, Otokar bayi ve servis yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, programda yaptığı konuşmada, Holding olarak her zaman büyük bir değer olan Otokar'ın arkasında olduklarını belirterek, Türkiye'nin sanayileşme döneminin önemli oyuncularından Otokar'ın 50. yaşını kutlamanın kendileri için mutluluk vesilesi olduğunu söyledi.
 
Otokar'ın çok yönlü yapısı ile milyonlarca kişinin hayatına dokunmayı, onlar için fark yaratmayı sürdürdüğünü ifade eden Mustafa V.Koç, "Her gün binlerce Otokar otobüsü, minibüsü milyonlarca yolcu taşıyor, askeri araçları Mehmetçiğe hizmet ediyor, lojistik araçları tonlarca yük taşıyarak ekonomi çarklarının dönmesine vesile oluyor" dedi.
 
Otokar'ın bugünkü başarısını ülke sınırlarında bırakmadığını belirten Mustafa V. Koç, "Otokar, kuzeyden güneye, doğudan batıya, beş kıtaya kendi markasını taşıyor. Bulunduğu her ülkede tıpkı Türkiye'de olduğu gibi niş alanlarda ihtiyaçlara odaklanıyor. Otokar markalı ürünleri ile grubumuzun, ülkemizin dünyadaki temsilcisi oluyor. Otokar'ın bu özellikleri ile 50 yılda ulaştığı başarısının, gelecek dönemleri için yegâne bir referans olacağına inanıyorum. Otokar'ın iyiye yolculuğu burada sona ermiyor, devam ediyor. Otokar'ın gelecek 50 yıllarda daha çok yapacakları, daha çok kat edeceği yollar var. Dursak olmazdı ve zaten duramayız" diye konuştu.
 
"Türkiye'nin milli tankını tasarlamaktan gurur duyuyoruz"
 
Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç ise Otokar'ın bugün otobüs pazarının lider markası olduğunu ve Türkiye'nin en büyük özel sermayeli savunma sanayi şirketi konumunu yıllardır devam ettirdiğini dile getirdi.
 
Ulaştıkları başarının arkasında Otokar'ın iki temel değerinin yattığını belirten Görgüç, "Bunlardan ilki niş pazarlara odaklanmış bir kuruluş olması, diğeri ise kendi markası ile üretim yapan bağımsız bir şirket olması... Otokar, kurulduğu günden bu yana özel pazarlar tanımlayıp bu alanlarda uzmanlaştı ve kullanıcısını can kulağı ile dinledi. Pazardaki görülmeyen fırsatları değerlendirebilmesi en büyük avantajı oldu. Türkiye'nin ilk otobüsü, ilk zırhlı aracı, ilk tehlikeli madde taşıyan tankeri gibi ilklere bu ihtiyaçlar sayesinde imza attı. Farklı alanlarda uzmanlaşarak risklerini dağıttı, sürdürülebilir büyümesini sağladı" ifadelerini kullandı.
 
Görgüç, Otokar’ın bağımsız bir üretici olduğuna dikkati çekerek, "Otokar, geçmişte sadece lisansa bağlı varolmayı kötü bir şekilde deneyimlemiş ve bundan ders çıkarmış bir şirket. Bugün kendi tasarımlarını üretiyor, kendi markası ile 5 kıtada istediği her pazarda ürün satışı yapabiliyor. Otokar'ın bu özelliği sadece ticari araç alanında değil, savunma sanayinde de olumlu sonuçlar doğuruyor. Bu sayede Türkiye'nin bir numaralı kara sistemleri üreticisi olmaktan ve Türkiye'nin milli tankını tasarlamaktan gurur duyuyoruz. Bu özelliklerimiz ile ortalama yıllık büyümemizi yüzde 25'lere ulaştırmış bir şirketiz" değerlendirmesinde bulundu.
 
Gecenin sonunda davetlilere Otokar'ın Havalı Apollo'dan Altay tankına uzanan yolculuğunu ve sanayideki öncülük eden çalışmalarını anlatan "50 yıllık bir yol hikayesi-Havallı Apollo'dan Altay Tankı'na Otokar" adlı kitap hediye edildi. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim