• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Otokar, ADR sertifikasını Bakan'dan aldı

Otokar, ADR sertifikasını Bakan'dan aldı
Türkiye’nin ilk ADR sertifikalı tanker üreticisi Otokar, TSE tarafından ‘Üretim Yeri Uygunluk’ ve Kamyonüstü Tanker ve 2 farklı tip Tanker Treyler uygulamaları için ‘Tasarım Onay Sertifikası’ aldı.

 

Türkiye’nin ilk ADR sertifikalı tanker üreticisi Otokar, TSE tarafından ‘Üretim Yeri Uygunluk’ ve Kamyonüstü Tanker ve 2 farklı tip Tanker Treyler uygulamaları için ‘Tasarım Onay Sertifikası’ aldı. Otokar’a sertifikaları Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından verildi.
 
Bir Koç Topluluğu şirketi olan ve 50. Yılını kutlayan Otokar, bir ilke daha imza atarak ADR Yönetmeliği kapsamında TSE’den Eliptik Tanker Treyler ve Kamyonüstü Tanker uygulamalarında Tasarım Onay Sertifikası alan ilk firma oldu. 
 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile 6 Mart 2013’te yapılan sözleşme ile yetkilendirilen TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü’nün ADR hükümlerini temel alarak belirlediği Tasarım Onay, Üretim ve Üretim Yeri Uygunluk Değerlendirme kriterlerini sağlayan Otokar, TSE tarafından ‘Üretim Yeri Uygunluk’ ve Kamyonüstü Tanker ve 2 farklı tip Tanker Treyler uygulamaları için ‘Tasarım Onay Sertifikası’ almaya hak kazandı.
 
Otokar’a sertifikaları, 23 Ekim 2013 tarihinde TSE Genel Merkezi’nde düzenlenen “İlk Ulusal Uygunluk Belgesi Töreni”nde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat Ergün tarafından verildi. Sertifikaları Otokar adına Otokar Genel Müdür Yardımcısı Murat Ulutaş aldı. 
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Murat Ulutaş, “Otokar olarak 1963'ten bu yana kendi teknolojilerimiz, tasarım ve uygulamalarımızla müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun özel çözümler sunuyoruz. Tehlikeli madde taşımacılığı alanında tanker, semi-treyler ve kamyon üstü uygulamalarımızla sektöre hizmet veriyoruz. Bugün Otokar, tankerlerinde ADR sertifikası bulunduran en deneyimli şirket. Tankerlerin devrilmesine karşı güvenlik getiren R111 sertifikasını alan Avrupa’da altı firmadan biriyiz. Geçmişte, Türkiye’de ADR regülasyonunun resmi olarak henüz tanınmaması ve belgelendirme işleminin yapılamaması, tehlikeli madde taşımacılığında emniyete büyük önem veren petrol dağıtım firmalarının ‘ADR’ sertifikalı tankerlerini 2000’li yıllara kadar yurtdışından temin etme yoluna gitmesine neden olmuştu. ADR sertifikalı tankerlerin Türkiye’de üretilmesini sağlamak ve yurtdışına bağımlılığı ortadan kaldırmak amacıyla 2000 yılında Otokar tarafından başlatılan çalışmalar başarıyla sonuçlandı ve Otokar Türkiye’nin ilk ADR sertifikalı tankerlerinin üretimine başladı. Bu zamandan beri ilklere imza atmaya devam ediyoruz. ADR Yönetmeliği kapsamında TSE’den Eliptik Tanker Treyler ve Kamyonüstü Tanker uygulamalarında Tasarım Onay Sertifikası alan ilk firma olmaktan gurur duyuyoruz.” diye konuştu. 
 
otokar-(1).jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim