• BIST 9481.2
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Otokar 'engellilere' dikkat çekiyor

Otokar 'engellilere' dikkat çekiyor
Otokar, Transist 2010 Fuarı’ndaki standında yeni nesil otobüsleri ve engelli taşımacılığına getirdiği alternatif çözümler ile dikkat çekti.

Toplu taşımacılık alanında 5,5 metrelik minibüslerden 12 metrelik otobüslere kadar geniş bir ürün yelpazesi ile yer alan Otokar, 2-3 Aralık 2010 tarihlerinde Toplu Ulaşım Haftası kapsamında düzenlenen Transist 2010 Fuarı’ndaki standında yeni nesil otobüsleri ve engelli taşımacılığına getirdiği alternatif çözümler ile dikkat çekti.

Bir Koç Topluluğu şirketi olan Otokar, 2-3 Aralık 2010 tarihlerinde Toplu Ulaşım Haftası kapsamında Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Transist 2010 Fuarı’na katıldı. Toplu taşımacılıkta 5,5 metrelik minibüslerden 12 metrelik otobüslere kadar geniş bir ürün yelpazesi sunan Otokar, Transist 2010 Fuarı’nda otobüsleri hakkında bilgi verdi ve dış alanda M-2010, DORUK ve KENT ürün ailelerinden araçlarını sergiledi.

Otokar, engelli taşımacılığında bir ilke imza attı...

Otokar, Transist 2010 Fuarı’nda engelli taşımacılığına dikkat çekti. 1963 yılından bu yana otomotiv sektöründe özgün tasarım, teknoloji ve uygulamaları ile adından söz ettiren Otokar, 5,5 metreden 12 metreye kadar olan geniş ürün yelpazesinde engelli taşımacılığına yönelik alternatifler sunuyor. Otokar, engelli rampası, engelli asasörü, tekerlekli sandalyenin konulabileceği alanlar, emniyet kemerleri kadar engelli taşımacılığında gerekli tüm donanımları otobüslerinde sağlıyor. Otokar, ayrıca görme engellilere yönelik çözümleri ile de farklılaşıyor. “Altı Nokta Körler Derneği” Sakarya şubesi işbirliğiyle geliştirilen ve Türkiye’de bir ilk olan uygulamada, görme engelli yolcuların, seyahat esnasında kapıların yerlerini kolay bulmaları ve STOP düğmelerini ayırt edebilmeleri için araç içinde Braille/Körler alfabesi ile yönlendirmeler bulunuyor.

Transist 2010 Fuarı’nda tanıtılan, Türkiye’nin yanısıra başta Avrupa olmak üzere 30’dan fazla ülkede kullanılan Otokar otobüsleri, özellikle dayanıklılığı ve düşük işletme giderleri ile dikkat çekerken güvenlik, konfor ve performansları ile de beğeni topluyor. Otokar, 2009 yılı orta boy otobüs kategorisinde Avrupa’nın büyük ödülü olan “Grand Award”un ve 2008 yılı “İyi Tasarım Ödülü”nün de sahibi... 1960’lı yıllarda Türkiye'nin ilk şehirlerarası otobüsünü, Avrupa’nın ilk küçük otobüsünü tasarlayan ve üreten Otokar, bugün sadece Türkiye’nin değil, özellikle dünyanın önde gelen tasarım ve üretim merkezleri arasında yer alıyor. 1000 metrekare kapalı alana sahip olan “Otokar Ar-Ge Merkezi” ekibinde 200’ün üzerinde mühendis tasarım, araştırma ve geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Otokar bugün taşıt ve yolcu güvenliğini artırabilmek için, tasarlanan araçların sanal ortamda mukavemet analizlerini ve dinamik simülasyonlarını yapmayı sağlayan yazılımlar, test edilmesi için simülatörler, test ekipmanları, Merkezi’nde prototip atölyeleri de bulunuyor. Otokar Ar-Ge Merkezi’nde kendi sınıfında Türkiye’nin ilk ve tek simülatörü olan “Hidrolik Yol Simülatörü” yer alıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim