• BIST 9530.47
  • Altın 2478.065
  • Dolar 32.44
  • Euro 34.7168
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Otokar Kartepe'de şehiriçi araçlarını tanıttı

Otokar Kartepe'de şehiriçi araçlarını tanıttı
Otokar, Kartepe Green Park Otel’de düzenlenen Sürdürülebilir Ulaşım Sempozyumu’ndaki standında şehiriçi taşımacılığına uygun araçlarını tanıttı.

Otokar şehiriçi otobüslerini tanıttı

Otokar, Kartepe Green Park Otel’de düzenlenen Sürdürülebilir Ulaşım Sempozyumu’ndaki standında şehiriçi taşımacılığına uygun araçlarını tanıttı.

Bir Koç Topluluğu şirketi olan Otokar, 6-8 Nisan 2011 tarihlerinde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliği ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan EMBARQ’ın desteği ile kent içi ulaşım sorunlarına çözümler üretmek ve sürdürülebilir ulaşım hakkında farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen “Sürdürülebilir Ulaşım 2011’e katıldı. Kartepe Green Park Otel’de düzenlenen; Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İtalya, Kolombiya, Meksika ve Türkiye’den birçok uzmanın katıldığı sempozyumda Otokar, standında araçları hakkında bilgi verdi ve dış alanda M-2010, Sultan Maxi City, Kent 290LF, Doruk 215 LE ve Doruk DG model araçlarını sergiledi.

Otokar araçları, düşük işletme maliyetleri ile belediyelerin bütçelerine katkı sağlıyor

Konuyla ilgili açıklama yapan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Otokar’ın geniş ve modern bir toplu taşıma otobüs ailesine sahip olduğunu belirterek, “6 metrelik minibüslerden 12 metrelik otobüslere kadar çok geniş bir ürün yelpazemiz var. Çağdaş ve modern şehirlere yakışır tasarıma sahip alçak tabanlı ve engelli taşımacılığına uygun araçlarımız sayesinde iki yıldır otobüste pazar lideri konumumuzu koruyoruz. Yüzde 100 yerli tasarım olarak Türk mühendislerimiz tarafından üretilen araçlarımız özellikle alçak tabanlı olmaları sayesinde yolculara sağladığı kolaylık, engelli taşımacılığına uygun tasarımları, ferah ve konforlu iç dizaynları, çevreci özelliğe sahip motor yapıları ve düşük işletme giderleri sayesinde belediyeler tarafından tercih ediliyor.” dedi.

Türkiye’nin yanısıra başta Avrupa olmak üzere 30’dan fazla ülkede kullanılan Otokar otobüslerinin tasarım ve üretiminin yapıldığı Ar-Ge Merkezi hakkında da bilgi veren Akgül, “Otokar olarak 2009 yılında orta boy otobüs kategorisinde Avrupa’nın büyük ödülü olan ‘Grand Award’un, 2010 ve 2008 yıllarında da ‘İyi Tasarım Ödülü’nün sahibi olduk. 270’in üzerinde mühendisin tasarım, araştırma ve geliştirme çalışmalarını sürdürdüğü Ar-Ge merkezimiz bugün sadece Türkiye’nin değil, özellikle dünyanın önde gelen tasarım ve üretim merkezleri arasında yer alıyor.” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim