• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Otokar toplu taşıma araçlarını sergileyecek

Otokar toplu taşıma araçlarını sergileyecek
Bir Koç Topluluğu şirketi olan Otokar, 28-30 Kasım 2012 tarihlerinde Toplu Ulaşım Haftası kapsamında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Transist 2012 V. Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı’na katılacak.

 

Toplu taşımacılık alanında bir çok yeniliğe imza atarak 5,5 metrelik minibüslerden 12 metrelik otobüslere kadar çok geniş bir ürün yelpazesi bulunan Otokar, 28-30 Kasım 2012 tarihlerinde düzenlenen Transist 2012 Fuarı’nda toplu ulaşımda entegrasyonu vurgulayacak. 

Bir Koç Topluluğu şirketi olan Otokar, 28-30 Kasım 2012 tarihlerinde Toplu Ulaşım Haftası kapsamında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Transist 2012 V. Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı’na katılacak. Toplu taşımacılıkta 5,5 metrelik minibüslerden 12 metrelik otobüslere kadar geniş bir ürün yelpazesi sunan Otokar, Transist 2012 Fuarı’nda toplu ulaşımda entegrasyonu ön plana çıkararak yeni nesil ve modern M-2010, Doruk LE, Kent LF araçlarını sergileyecek.

 
Belediyelerin alternatif toplu ulaşım sistemleri için tercihi Otokar...
 
İki yıldır otobüs sektöründe lider konumunu sürdüren ve her geçen gün daha çok belediyenin tercihi olan Otokar, fuarda sergilediği araçlar ile engelli taşımacılığı ve toplu ulaşımda entegrasyona dikkat çekmeyi hedefliyor. 1963 yılından bu yana otomotiv sektöründe özgün tasarım, teknoloji ve uygulamaları ile adından söz ettiren Otokar, 5,5 metreden 12 metreye kadar olan geniş ürün yelpazesinde toplu taşımacılığa yönelik alternatifler sunuyor.
 
Geçtiğimiz iki ay içerisinde IETT tarafından açılan iki ihaleyi kazanarak İETT’ye 500 solo otobüs teslim edecek olan Otokar, Transist 2012’de sergilediği M-2010, Doruk LE ve Kent LF araçları ile Avrupa’da da birçok ülkenin tercihi... Türkiye’de İstanbul’un yanı sıra toplu taşımacılıkta yeni yapılanmalara giden Samsun ve Bursa toplu taşımasında da hizmet veren Otokar araçları yerel yönetimlere en uygun toplu taşıma çözümlerini sunuyor. Otokar’ın fuarda sergilediği M-2010, Doruk LE ve Kent LF araçları Samsun’da geçen yıl tamamlanan raylı sistem projesini destekleyen bir hatta hizmet veriyor. Otokar’ın tüm belediyelere önerdiği bu ulaşım sisteminin ilk ve en başarılı örneği olan Samsun’da raylı sistem ve farklı kapasitelerde otobüs taşımacılığı birarada başarılı biçimde yürüyor. Aynı şekilde Bursa BURULAŞ filosunda hizmet veren Otokar araçları, Bursa’nın her türlü yolcu taşımacılık ihtiyaçlarını karşılıyor.
 
Bol ödüllü Otokar otobüsleri Transist 2012 Fuarı’nda...
 
Transist 2012 Fuarı’nda tanıtılan, Türkiye’nin yanısıra başta Avrupa olmak üzere 30’dan fazla ülkede kullanılan Otokar otobüsleri, özellikle dayanıklılığı ve düşük işletme giderleri ile dikkat çekerken güvenlik, konfor ve performansları ile de beğeni topluyor. Otokar otobüsleri, 2011 yılı “European Coach Week (ECW) Jüri Özel Ödülü”, 2010 yılı “Design Turkey “İyi Tasarım Ödülü”, 2009 yılı orta boy otobüs kategorisinde Avrupa’nın büyük ödülü olan “Grand Award”un ve 2008 yılı “İyi Tasarım Ödülü”nün de sahibi... 1960’lı yıllarda Türkiye'nin ilk şehirlerarası otobüsünü, Avrupa’nın ilk küçük otobüsünü tasarlayan ve üreten Otokar, bugün sadece Türkiye’nin değil, özellikle dünyanın önde gelen tasarım ve üretim merkezleri arasında yer alıyor.
 
 
Kent LF
 
12 metrelik KENT LF, basamaksız alçak giriş tabanı, engelli yolcuların erişimine sağladığı kolaylık ve geniş iç hacmi ile yolculara modern ve eşsiz bir konfor sunuyor. Düşük işletme giderleri ve dayanıklılığı ile ideal bir belediye otobüsü olan Kent 290LF, şehiriçi toplu taşımacılıkta büyük beğeni topluyor. Düşük emisyonlu çevreci motoru ile şehiriçi egzoz emisyonunu asgari seviyede tutan güçlü kliması ile her mevsim ferah bir yolculuk vaad eden Kent LF, önde bağımsız aks uygulaması ile benzersiz bir süspansiyon, üstün yol tutuşu ve yüksek konfor sağlarken; ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem ile maksimum güvenlik sunuyor.
 
Doruk LE
 
Alçak taban girişli DORUK LE, kolay yolcu iniş-biniş avantajı ile hareket engelli, yaşlı ve çocuklu yolculara güvenli ve konforlu seyahat imkan sağlamak amacıyla tasarlandı. Düşük dönüş yarıçapı ve 9 metrelik boyu ile DORUK LE, özellikle yapılaşma nedeni ile büyük otobüslerin kullanılamadığı veya ekonomik olmadığı alanlarda çağdaş ve modern toplu taşıma çözümleri sunuyor. Doruk LE, Türkiye'nin 9 metre sınıfında ilk basamaksız ulaşım aracı olması ve otobüs - midibüs sınıfları arasında yeni bir segmentte yer almasıyla yolcu taşımacılığına alternatif getiriyor. Bu özelliği ile araç Türkiye’de şehir içi toplu ulaşım alanında yeni bir araç sınıfı yaratarak bir ilk oluyor. Doruk LE, engelli ve bebek arabası iniş-binişleri için özel tasarımlara sahip. Arka kapısında kullanılan rampa sistemi ile çağdaş taşımacılık sunuyor.
 
M-2010
 
Yüksek manevra kabiliyeti ve modern tasarımı ile dikkat çeken M-2010, 4 silindirli 3.000 cc motoruyla, 146 PS ve 350 Nm. torku ile sınıfının en güçlü motoruna sahip. M-2010’un motoru, zararlı NOx gazlarını ayrıştırarak Euro 4 emisyon seviyesinde egzoz gazı salınımı sağlıyor, bu yönüyle çevre korunmasına da katkı sağlıyor. M-2010 basamaksız girişi ile çağdaş bir taşımacılık sunarken, aydınlık ve geniş iç hacmi, isteğe bağlı olarak sunulan kliması ile de ferah bir yolculuk vaat ediyor. Dört tekerde havalı süspansiyonun ilk kez uygulandığı araç olan minibüs, bu özelliği ile yolculara eşsiz bir konfor da sağlıyor. Örme şasiye sahip aracın modüler yapısı sayesinde farklı kullanım alanları için farklı araç iç yerleşimleri sunuluyor. Tüm akslarda havalı süspansiyon sistemi, hava takviyeli hidrolik disk frenleri, yolcu ve sürücü emniyet kemerleri, imdat freni ile konforlu ve emniyetli sürüş imkanı sunan M-2010, ABS’li fren sistemi ile de üstün güvenlik sağlıyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim