• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Otokar “Türkiye’nin en temiz sanayi tesisi”

Otokar “Türkiye’nin en temiz sanayi tesisi”
Otokar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye’nin en temiz sanayi tesisi” yarışmasında birincilik ödülü kazandı. Otokar’ın Adapazarı Arifiye’de bulunan üretim tesisi en temiz sanayi tesisi seçildi.
Otokar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye’nin en temiz sanayi tesisi” yarışmasında birincilik ödülü kazandı. Otokar’ın Adapazarı Arifiye’de bulunan üretim tesisi en temiz sanayi tesisi seçildi.
 
Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Türkiye’nin en temiz sanayi tesisi” yarışmasında Adapazarın’da bulunan üretim tesisleri ile birincilik kazandı.
 
Yarışmada kazananların açıklandığı ödül töreni 05 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Ankara Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. Otokar’a birincilik ödülünü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürü Dr. Çağatay Dikmen verirken ödülü Otokar’dan Üretim ve Tesis Mühendislik Müdürü Ferda Ertekin aldı.
 
Otokar’ın üretim tesislerinin en temiz tesis seçilmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Otokar Üretim ve Tesis Mühendislik Müdürü Ferda Ertekin, “Çevre konusunda Türkiye’nin ilk ISO 14000 belgesini alan otomotiv firmalarından biri olan Otokar, çevre koruması alanındaki çalışmalarını sürdürüyor. Sakarya fabrikamızda her zaman sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda 50. Kuruluş yılımızda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bu ödülü almak bizim için gurur verici” dedi.
 
Bugüne kadar on dört çevre ödülüne layık görülen Otokar, geçtiğimiz aylarda da İstanbul Sanayi Odası tarafından “Büyük Ölçekli Kuruluş Çevre Yönetimi ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri” kategorisinde ödüllendirilmişti.
Otokar, 2012 yılında tehlikeli atık maliyetlerini 2011 yılına göre ünite başına yüzde 80 oranında azalttı. 2011 yılına göre 2012 yılında enerji tüketimini düşürmeye ve enerji verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalarla elde edilen CO2 emisyonu tasarruf miktarını 3 kat artırdı. Yine 2012’de sosyal sorumluluk amaçlı verilen çevre eğitimlerinin saati 4 kat artış gösterdi. Şirket içi ve dışı ağaçlandırma çalışmalarında dikilen fidan sayısı geçtiğimiz yıl yüzde 50 arttı.
 
www.UlasımOnline.com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim