• BIST 9524.59
  • Altın 2511.01
  • Dolar 32.5588
  • Euro 34.6764
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Otokar’a 'En Başarılı Ar-Ge Merkezi' ödülü

Otokar’a 'En Başarılı Ar-Ge Merkezi' ödülü
Otokar, Ar-Ge Merkezleri 2012 yılı Performans Endeksi Değerlendirilmesi ve Teknoloji Transfer Ofisleri İşbirliği Çalıştayı’nda otomotiv sektöründe Ar-Ge ödülüne layık bulundu.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Ar-Ge Merkezleri 2012 yılı Performans Endeksi Değerlendirilmesi ve Teknoloji Transfer Ofisleri İşbirliği Çalıştayı'nda Otomotiv Sektöründe En Başarılı Ar-Ge Merkezi Ödülü’ne layık bulundu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Üniversite-Sanayi işbirliğine verilen önem doğrultusunda 17 özel sektör kuruluşuna ödül verildi. Son beş yıldır cirosunun yüzde 4’e yakın kısmını Ar-Ge’ye ayıran ve sadece 2013 yılında 50 milyon TL’lik Ar-Ge harcaması yapan Otokar’ın “Kendi teknolojisini geliştirerek ürünlerinde yerli ve milli kimlik özelliğini koruma” vizyonu da ödülle taçlandırılmış oldu.

Bugün Ar-Ge Merkezi çalışanı sayısı 491’e ulaşan, 100’e yakın patent, endüstriyel tasarım ve faydalı modeli bulunan Otokar, son 10 yıl içinde Ar-Ge yatırımları ile kaynaklarını ülke içinde kullanma ilkesini titizlikle uyguladı.

2012 yılında Türkiye’nin ilk, dünyanın ise en modern Tank Test Merkezi’ni devreye alarak sektörün hizmetine sunan Otokar, 2013 yılında da Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirdiği birçok projeyi hayata geçirdi. Etkin Ar-Ge çalışmaları amacıyla savunma sanayinde kullanılmak üzere 2013 yılında kule sistemleri için 6DOF (6 Eksenli Simülatör) devreye alındı. Otokar Ar-Ge merkezinde gerçekleştirilen çalışmalarla Tulpar, Ural, Cobra II, Tempo, Euro 6 motorlu otobüsler, Atlas, Maxi kesit tanker semi-treyler, Mega Iceliner ve trene yüklemeye uygun treyler gibi yeni ürünler piyasaya sunuldu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim