• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Otokar'dan 202 adetlik treyler teslimatı

Otokar'dan 202 adetlik treyler teslimatı
Otokar, Tören Gıda’ya 202 adet Otokar-Fruehauf Iceliner frigorifik semi-treyler teslim etti.

Otokar’dan Türkiye’nin en büyük frigorifik treyler teslimatı!

Otokar, Tören Gıda’ya 202 adet Otokar-Fruehauf Iceliner frigorifik semi-treyler teslim etti. Türkiye’nin en büyük adetli frigorifik semi-treyler teslimatında ayrıca 101 adetlik ek siparişe de imza atıldı. Toplam 373 adede ulaşacak semi-treyler parkı ile Türkiye’nin en büyük frigorifik semi-treyler filosuna sahip Tören Gıda’nın filosunun tamamını Otokar markalı treylerler oluşturdu.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, sektörde bir ilke daha imza attı. Tören Gıda’ya 202 adet Otokar-Freuhauf Iceliner frigorifik semi-treyler teslim eden Otokar, Türkiye’nin en büyük treyler teslimatını gerçekleştirdi. 15 Aralık 2011, Perşembe günü düzenlenen teslimat töreninde ayrıca 101 adetlik ek siparişe de imza atıldı. Böylece Tören Gıda’nın filosundaki Otokar semi-treyler sayısı 373’e yükselecek.

Teslimat törenine Otokar İç Pazar Satış Müdürü Murat Tokatlı, Treyler Satış Birim Yöneticisi Murat Özsoy, Bölge Satış Yöneticisi Ümit Şangüder, Otokar yetkili satıcısı İmamkayalıoğlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mazıcıoğlu, Tören Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Tören ve Tören Gıda Fahri Başkanı Abdullah Törenkatıldı.

Törende konuşma yapan Otokar Satış Müdürü Murat Tokatlı, treyler pazarınınbüyüme gösterdiğini belirterek şunları söyledi: “Son iki yıldır ertelenen talebin etkisi ile pazarda ilk 10 ayda yüzde 109’luk büyüme gerçekleşti. Otokar aynı dönemde satışlarını yüzde 113 artırarak sektörün üzerinde bir performans sergiledi. İlk 10 ayda Otokar’ın pazar payı yüzde 20 olarak gerçekleşti.” Iceliner frigorifik semi-treylerin Otokar’ın amiral ürünlerinden biri olduğunun altını çizen Murat tokatlı sözlerine şöyle devam etti: “Otokar, tüm ürünlerinde olduğu gibi semi-treyler araçlarında da üstün araştırma geliştirme kabiliyetleri ve imkanları ile müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerine uygun araçlar üretiyor. Özellikle uluslararası nakliye ve lojistik hizmeti veren firmalar için kritik olan sertifikalara sahip semi-treyler ürünleri üretiyor olmamız, 1990’lı yıllardan beri kalite ve müşteri odaklı anlayışımız ve satış sonrası hizmetlere verdiğimiz önem bugün bizi başarıya taşıyan unsurlar. Bozulabilir gıda taşımacılığı alanındaki ürünümüz Iceliner ile 10 yıldır pazar liderliğimizi sürdürüyoruz. Bunu gelecek yıllara da taşımak için kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını baz alarak sürekli iyileştirme ve geliştirme yapıyoruz. Bu yıl başında pazara sunduğumuz 2,66 iç yüksekliğine sahip Iceliner ve birkaç hafta önce fuarda tanıttığımız 2,75 iç yüksekliğine sahip Iceliner Premium bu çalışmalarımızın en güzel örnekleri.” Bozulabilir gıda taşımacılığında insan sağlığı için kritik olan ATP uluslararası sertifikasyonun önemine değinen Tokatlı, bu sertifikasyonun Türkiye’de zorunlu olması için gerekli girişimlerin atılması gerektiğini belirterek, gelişmelerin ekonomiye katkı ve lojistik firmaları arasındaki haksız rekabetin de önlenmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Tokatlı, teslimat ilişkin şunları söyledi: “Sektöründe lider iki firma arasında uzun süredir devam eden işbirliği sonucu Türkiye’de rekor bir teslimata imza atmış bulunuyoruz. Tören Gıda’ya tüm semi-treyler araçlarında bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz. Uzun süreli işbirliğimizin gelecekte de devam edeceğini umuyoruz.” dedi.

Tören Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Tören ise “Tören Gıda olarak ürünlerimizin en taze şekilde ve güvenle taşınması bizim açımızdan hayati önem taşıyor. 30 yılı aşkın süredir gıda sektöründe üretici, pazarlamacı ve taşımacı olarak gösterdiğimiz başarıda bu yaklaşımımızın çok büyük bir rolü var. Tören Gıda olarak 25 ülkeye ihracat yapıyoruz, bugüne kadar gerek araç kaynaklı gerekse satış sonrası hizmetler anlamında hiç bir problem yaşamadık. Bu sebeple, yeni iki siparişimizde de çok memnun olduğumuz ve özellikle ikinci el değeri yüksek olan Otokar-Fruehauf Iceliner frigorifik semi-treyleri tercih ettik. Bugün Türkiye’nin en büyük frigorifik semi-treyler filosuna sahip bir firma olarak tüm araçlarımızın Otokar-Fruehauf olması, araçlardan ve aldığımız hizmetten duyduğumuz memnuniyetin en güzel göstergesi. Otokar’a bu kadar kaliteli ürün ve hizmet sağladıkları için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Törende teslimatın anısına Tören Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Tören’e ve satışı gerçekleştiren Otokar yetkili satıcısı İmamkayalıoğlu Otomotiv Yönetim Kurulu başkanı Hasan Mazıcıoğlu’na birer plaket takdim edildi. Törende 101 adetlik ek sipariş için de imzalar atıldı.

Otokar-Freuhauf Iceliner’ın teknik özellikleri...

Iceliner, Türkiye’de üretilen ECC regülasyonlarına uygun, HACCP ve ATP-C sertifikasına sahip ilk frigorifik semi-treyler olma özelliğine sahip. Tören Gıda kullanım ihtiyaçlarına uygun olan Iceliner’in 2,66 metre iç yüksekliğine sahip yeni modelini tercih etti. Tören Gıda, yeni alüminyum tabanı ile hijyen sağlayan, 2,66 iç yüksekliği ile daha fazla yük taşıma imkanı sunan, ATP, HACCP gibi hijyen ve güvenlik sertfikalarına sahip yeni araçlarını hizmete alacak. Otokar-Freuhauf Iceliner, standart çekicilerle kullanımda 2,66 metre iç yüksekliği ile sınıfının en geniş iç hacmine sahip. Forklift ile yükleme olanağı sağlayan, EN 283 normlarına  uygun, dış yüzeyi taşınan yükün kaymasını engelleyecek şekilde tasarlanmış yekpare alüminyum panele sahip taban yapısı ile Iceliner, güvenli taşımacılığı garantiliyor. Otokar tesislerinde üretilen yeni Iceliner’ın, yüksek darbe ve UV direncine sahip iç ve dış CTP panelleri, yüksek aydınlatma kapasitesine sahip araç iç aydınlatma lambaları, yükün araç ön duvarına vereceği zararları engelleyen ve aynı zamanda soğuk hava sirkülasyonuna yardımcı olan 4 adet ön koruma barı ile gıda taşımacılığına yepyeni bir soluk getiriyor.  
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim