• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Otokar’dan Diyarbakır'a 25 adet DORUK LE

Otokar’dan Diyarbakır'a 25 adet DORUK LE
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada Otokar’ın Doruk 215LE otobüslerini kullanacak.

Otokar’dan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne 25 adet DORUK LE

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada Otokar’ın Doruk 215LE otobüslerini kullanacak. Toplamda 25 adet Doruk 215LE, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne törenle teslim edildi.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar’ın, Türk tasarımı ve üretimi olan alçak taban girişli 9 metrelik otobüsü Doruk 215LE, Diyarbakır’da toplu taşımacılıkta kullanılacak. Çağdaş ve modern yolculuk sunması nedeniyle büyük beğeni toplayan 25 adet Otokar Doruk 215LE, 31 Mayıs 2011, Salı günü yapılan törenle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildi. Törene Diyarbakır Belediyesi’nden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Otokar’dan ise Kamu Satışları Birim Yöneticisi İhsan Kars katıldılar.

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, hizmete soktukları Doruk 215LE araçların engelli taşımacılığına uygun yapısına dikkat çekerek “Bütün hizmetlerimizde mutlaka yurttaşlarımızın bütün farklılıkları ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak ele alınıyor. Şu anda gördüğünüz otobüslerin tamamı aynı zamanda engelli yurttaşlarımızın gönül rahatlığıyla istifade edebilecekleri dizayn ve konfora sahiptir. Bir kez daha kentimize, hemşerilerimize yürekten hayırlı olsun.” diye konuştu.

Tasarım ödüllü Doruk LE araçlarının birçok belediyede her geçen gün daha fazla tercih edilir hale geldiğini belirten Otokar Kamu Satışları Birim Yöneticisi İhsan Kars, “Otokar olarak geniş ürün yelpazemiz sayesinde yerel yönetimlere en uygun toplu taşıma çözümlerini sunuyoruz. Engelli yolcu taşıma imkanı, modern tasarımı ve yolcu konforu ile halkın da beğenisini kazanan araçlarımızın Diyarbakır toplu taşımasında kullanılacak olması bizim için çok gurur verici. Yeni araçların Diyarbakır halkına hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Otokar DORUK LE hakkında

DORUK LE, büyük otobüslerin ekonomiklik, küçük otobüslerin ise yolcu kapasitesi anlamında yetersiz kaldığı durumlar için ideal bir araç olarak tasarlandı. Galvaniz kaplı gövdesi ve saçları ile korozyona karşı dayanıklılık sağlayan otobüs serisi, özel dizayn gövdesi ve güçlü motoru ile beklenen performansı düşük işletme maliyetleri ile bir arada sunuyor. Ergonomik ve güvenli araç kullanımını sağlayacak şekilde tasarlanan sürücü mahali, geniş görüş açısına sahip ön cam ile yolculuk keyfini artırıyor. Geniş kapsamlı güvenlik önlemleri ile donatılan DORUK LE, ön ve arkada disk fren, ABS, ASR ile seyir güvenliği sağlıyor. 9 metrelik DORUK LE özellikle şehiriçindeki taşımacılıkta eşsiz manevra kabiliyeti ile dikkat çekiyor. Tasarımı ile dikkat çeken Otokar’ın DORUK LE otobüsü aynı zamanda Design Turkey ödüllerinde de “İyi tasarım” ödülünün sahibi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim