• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Otokar’dan İstanbul’a 250 adet KENT

Otokar’dan İstanbul’a 250 adet KENT
Otokar’ın tasarım ödüllü aracı KENT, İETT tarafından tercih edildi.

Otokar’ın tasarım ödüllü aracı KENT, İETT tarafından tercih edildi. İETT’nin 250 adet 12 metrelik belediye otobüsü ihalesini kazanan Otokar, İstanbul toplu taşımacılığına yeni bir soluk getirecek.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar’ın engelli taşımacılığına uygun modern şehiriçi toplu taşıma otobüsü KENT, İstanbul Otobüs A.Ş. ve İstanbul Halk Ulaşım A.Ş.nin ardından İETT tarafından da tercih edildi. İETT’nin 14 Haziran 2012 tarihinde açtığı ve Türkiye’nin önde gelen otobüs üreticilerinin katıldığı “250 adet dizel yakıtlı solo tip otobüs, yedek parça ve araçların 5 yıllık bakım ve idamesini kapsayan ihale”nin Otokar lehine sonuçlandığı, İETT tarafından Otokar’a tebliğ edildi. Araçların teslimatı 2012 yıl sonunda başlayıp, 2013 yılının ilk yarısında tamamlanacak.

İETT’nin otobüs filosuna dahil olacak 250 adet KENT, çevreci motoru, modern şehirlere yakışan tasarımı, yüksek taşıma kapasitesi ve işletmecisine sunduğu düşük operasyon maliyetleri ile dikkat çekerken sadece Türkiye’de değil, Macaristan ve Polonya gibi ülkelerde de toplu taşımacılıkta kullanılıyor. Avrupa’nın en önemli otobüs yarışmalarından biri olan “European Bus&Coach Week”te Jüri Özel Ödülüne, Türkiye’de "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri"nde İyi Tasarım Ödülü’ne layık görülen KENT otobüsü İzmir, Ankara, Bursa, Sakarya, Malatya, Karaman, Samsun gibi Türkiye’nin önde gelen şehirlerinde de kullanılıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim