• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Otokar'dan Kocaeli’ye 36 'Kent' otobüs

Otokar'dan Kocaeli’ye 36 'Kent' otobüs
Türkiye otobüs pazarının lideri Otokar, Kocaeli Belediyesi’ne 20 adet ve Kocaeli Özel Halk Otobüsçüleri’ne 16 adet otobüs teslim etti. Kocaeli’nin toplu taşımada dönüşümüne toplam 36 adet KENT LF ile katkıda bulundu.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar’ın tasarım ödüllü otobüsleri KENT belediyelerin toplu taşımada dönüşüm için ilk tercihi olmaya devam ediyor. Kocaeli Belediyesi ve Özel Halk Otobüsçüleri tarafından alınan araçları Otokar, 22 Ocak 2014, Salı günü İzmit Perşembe Pazarı alanında düzenlenen tören ile teslim etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, kooperatif yetkilileri ve Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül’ün katıldığı törende Otokar, Kocaeli Belediye’sine 20 adet, Özel Halk Otobüsçüleri’ne ise 16 adet olmak üzere toplamda 36 adet KENT LF otobüs teslimatı gerçekleştirdi.

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, KENT otobüslerinin Kocaeli’ye teslimi ile ilgili açıklamasında “Kocaeli şehrimizin toplu taşımada dönüşüm yönünde attığı adımlara Otokar olarak eşlik etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Kocaeli’nin modern, verimli, enerji tasarrufu sağlayan ve çevreci araçlar ile toplu taşımacılık alanında attığı bu önemli adım diğer belediyelere de örnek olacaktır. KENT otobüslerimizin bu güzel şehri daha da güzelleştireceğine inanıyorum. Bugün 36 adet KENT’i Kocaelilere teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kocaeli halkının ve Kocaeli Belediyesi’nin ve Özel Halk Otobüsçüleri’nin bizlere göstermiş olduğu güven için çok teşekkür ederiz.” dedi.

KENT otobüslerinin özelliklerinden bahseden Akgül, “Bugün Kocaeli halkının kullanımına sunulan 36 adet KENT otobüs, sadece Türkiye’de değil, Avrupa başta olmak üzere yurtdışında da toplu taşımacılıkta kullanılan, tasarım ödüllü bir otobüs. Araçlarımız, çevreciliği, modern görünümü, yüksek taşıma kapasitesi ve düşük işletme maliyetleri ile İzmit gibi modern bir kente yakışır niteliklere sahip. Otokar olarak, KENT otobüslerimiz ile Kocaeli halkına hizmet edecek olmaktan dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz. Yeni otobüslerimizin Kocaeli halkına hayırlı olmasını diliyoruz.” diye konuştu.

Çevreci motoru, modern şehirlere yakışan tasarımı, yüksek taşıma kapasitesi ve işletmecisine sunduğu düşük operasyon maliyetleri ile dikkat çeken KENT otobüsleri sadece Türkiye’de değil, Macaristan ve Polonya gibi ülkelerde de toplu taşımacılıkta kullanılıyor. Avrupa’nın en önemli otobüs yarışmalarından biri olan “European Bus&Coach Week”te Jüri Özel Ödülüne, Türkiye’de "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri"nde İyi Tasarım Ödülü’ne layık görülen KENT otobüsü İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Sakarya, Malatya, Karaman, Samsun gibi Türkiye’nin önde gelen şehirlerinde de kullanılıyor.

KENT Otobüsleri Hakkında

Otokar tarafından tasarlanan ve üretilen Kocaeli’nin tercihi olan 12 metrelik KENT, basamaksız alçak giriş tabanı, engelli yolcuların erişimine sağladığı kolaylık ve geniş iç hacmi ile yolculara modern ve eşsiz bir konfor sunuyor. Düşük işletme giderleri ve dayanıklılığı ile ideal bir belediye otobüsü olan KENT, şehiriçi toplu taşımacılıkta büyük beğeni topluyor.

Düşük emisyonlu çevreci EEV motoru ile şehiriçi egzoz emisyonunu asgari seviyede tutan güçlü kliması ile her mevsim ferah bir yolculuk vaad eden KENT, önde bağımsız aks uygulaması ile benzersiz bir süspansiyon, üstün yol tutuşu ve yüksek konfor sağlarken; ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem ile maksimum güvenlik sunuyor.

kent2.jpg

kent3.jpg

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim