• BIST 9548.09
  • Altın 2492.491
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.5504
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Otokar'ın M-2010 minibüsü İspanya'da

Otokar'ın  M-2010 minibüsü İspanya'da
Otokar’ın yeni minibüsü M-2010 ilk kez İspanya’ya ihraç edildi. Otokar’ın minibüsü Granada ve Irun şehirlerinde kullanılacak.

OTOKAR MİNİBÜSÜ İSPANYA'DA

Otokar’ın yeni minibüsü M-2010 ilk kez İspanya’ya ihraç edildi. Otokar’ın minibüsü Granada ve Irun şehirlerinde kullanılacak.

Bir Koç Topluluğu şirketi olan Otokar’ın Türkiye'de M-2010 adıyla piyasaya çıkan ve Avrupa'da CENTRO adıyla satışa sunulan 14 kişilik minibüsü, ilk kez İspanya’ya ihraç edildi. Minibüs, Granada ve Irun şehirlerinde topluma taşımada kullanılacak.

İlk ihracat, İspanya’nın Granada şehrine Eylül 2010 tarihinde yapıldı. Düzenlenen teslimat törenine La Zubia Belediye Başkanı Mercedes Diaz ve İspanya’nın yetkili Otokar bayisi Somauto’nun Genel Müdürü Antonio Bautista katıldı.

M-2010’un İspanya’da ses getirmesinin ardından ikinci siparişi ise Irun şehrinin önde gelen taşımacılık firması olan AUIF tarafından verildi. 16 Kasım’da başlayan ve İspanya’nın en büyük ticari araç fuarı olan FIAA Madrid Fuarı’nda AUIF’in kendi kurumsal rengi ve logosu ile sergilenecek M-2010, fuarın ardından firmaya teslim edilecek.

“Şehrimizin dar yollarına en uygun araç: M-2010”

Granada’da yapılan teslimatta M-2010’un özellikle çok düşük olan dönüş yarı çapının Granada bölgesinin dar yolları için oldukça faydalı olacağının altını çizen La Zubia Belediye Başkanı Mercedes Diaz, “Minibüsün her iki aksta havalı süspansiyonlu olması, engelli rampasının sağladığı ayrıcalıklar ve geniş iç hacmi bizim için cezbedici oldu. Son yıllarda otobüsleri ile İspanya’da marka bilinirliği oldukça yükselen Otokar’ın sağladığı satış sonrası hizmet ağı ise M-2010’u seçmemizdeki en önemli etkenlerden biriydi.” diye konuştu.

“Otokar İspanya’da rakipsiz olacak...”

Teslimatı değerlendiren Otokar İspanya bayisi Somauto’nun Genel Müdürü Antonio Bautista ise “M-2010; EU 2001/85 normlarına uygun, Avrupa’nın talep ettiği yüksek kalite standartlarına sahip, modern, pratik ve oldukça sağlam bir toplu taşıma aracı. Sınıfının tek tam havalı süspansiyonlu minibüsü olan M-2010 İspanya pazarında büyük beğeni topladı. Bu segmentte 40 yılı aşkın süredir Türkiye’nin lider üreticisi Otokar, İspanya’da da rakipsiz olacak.” dedi. Granda’da kullanılacak minibüs; oturan, ayakta yolcu ve engelli olmak üzere toplam 22 yolcu taşıma kapasitesine sahip.

Otokar İhracat Müdürü Sedef Vehbi, Avrupa’da özellikle tarihi şehirlerde minibüs taşımacılığının yaygın olduğunu belirterek şunları söyledi: “Avrupa’da özellikle İspanya, İtalya gibi ülkelerde minibüs taşımacılığı yoğun olarak kullanılıyor. Tarihi dokusu korunan eski şehirlerin dar şehir sokaklarında yolcu taşımacılığında yüksek manevra kabiliyeti olan ve konforlu araçlar tercih ediliyor. M-2010 minibüsü Avrupa standartlarına uygun teknik özellikleri, modern tasarımı ile Avrupa’da çok beğenildi. Engelli yolcu taşımacılığına uygun yapısı, ayakta yolcu taşımacılığına imkan vermesi aracın en çok ilgi çeken özellikleri oldu.”

Otokar-M-2010’un özellikleri

Avrupa’da dar sokakları olan tarihi şehirler için, yüksek manevra kabiliyeti ve modern tasarımı ile dikkat çeken M-2010, 4 silindirli 3.000 cc motoruyla, 146 PS ve 350 Nm. torku ile sınıfının en güçlü motoruna sahip. M-2010’un motoru, zararlı NOx gazlarını ayrıştırarak Euro 4 emisyon seviyesinde egzoz gazı salınımı sağlıyor, bu yönüyle çevre korunmasına da katkı sağlıyor. M-2010 basamaksız girişi ile çağdaş bir taşımacılık sunarken, aydınlık ve geniş iç hacmi, isteğe bağlı olarak sunulan kliması ile de ferah bir yolculuk vaat ediyor. Dört tekerde havalı süspansiyonun ilk kez uygulandığı araç olan minibüs, bu özelliği ile yolculara eşsiz bir konfor da sağlıyor. Örme şasiye sahip aracın modüler yapısı sayesinde farklı kullanım alanları için farklı araç iç yerleşimleri sunuluyor. Tüm akslarda havalı süspansiyon sistemi, hava takviyeli hidrolik disk frenleri, yolcu ve sürücü emniyet kemerleri, imdat freni ile konforlu ve emniyetli sürüş imkanı sunan M-2010, ABS’li fren sistemi ile de üstün güvenlik sağlıyor.

M-2010, Türkiye’de çoğunlukla hatlı taşımacılıkta kullanılırken, birçok belediyenin de tercihi oluyor. Türkiye’de dar sokakları olan ve yolcu kapasitelerinin daha az olduğu bölgelerde Afyon, Emirdağ, Avşa gibi belediyeler çağdaş tasarımı ve çevreciliği ile dikkat çeken M-2010’un engelli ve ayakata yolcu taşıyabilen tipini halkın hizmetine sunuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim