• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Otomobil bayramı başlıyor!

Otomobil bayramı başlıyor!
Avrupa’nın en önemli otomotiv etkinliği olan ve her yıl düzenlenen Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı, basın günleriyle 85. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor

Bu yıl rekor sayılabilecek sayıda yeniliklere ev sahipliği yapacak Cenevre Fuarı, aynı zamanda büyümesini hızlandıramayan sektöre de hareket getirecek. 3-4 Mart tarihlerindeki “basın günü” ile kapılarını açacak olan Cenevre Otomobil Fuarı, 5-15 Mart arasında açık kalacak. Bu yıl yaklaşık 700 bin kişinin ziyaret etmesi öngörülen fuar, 130’dan fazla yeni model ve konsept otomobile ev sahipliği yapacak. Bu sayının artabileceği ve sürprizler de olabileceği belirtilirken, yeniliklerin bir bölümü de hafif ticari araçlardan oluşacak. Toplam sergilenecek araç sayısının ise 900 adet olacağı belirtiliyor.

YENİ MARKALAR
Bu yıl sergilenecek araçlardan 100’ünün, Avrupa Birliği tarafından 2021 yılından itibaren yürürlüğe konulacak “sıkı” çevre normlarına uygun, elektrikli ya da alternatif yakıtlara sahip modeller olacağına dikkat çekiliyor. Yani çevreciler, yine ilgi çekmeye çalışacak. Ancak bununla birlikte, yeni süper spor ve lüks model lansmanları da hiç azımsanacak gibi değil. Bu konuda Bugatti hariç McLaren’den, Porsche’ye, Ferrari’den Aston Martin’e kadar standlarda bir veya birden fazla spor otomobil ilk kez sahne alacak. Bugatti ise, Veyron efsanesinin son örneğini getirecek.

Ford, uzun zaman sonra geliştirdiği ilk süper spor otomobilini ABD’den sonra Avrupa’ya da tanıtacak. Bununla birlikte pahalı ve sınırlı sayıda üretim yaparak fark yaratmak isteyen “yeni” süper otomobil üreticileri de burada olacak. Yani fuar, yeni markaların da ilk kez kendilerini göstereceği yer olacak. Scuderia Cameron Glickenhaus gibi…

YERLİLER DE ORADA
Cenevre’de artık Türkiye’de üretilen modelleri görmeden geçmek olmaz. Bu yıl “yenilikler” listesinde iki yerli görünüyor. Yenilenen Doblo’nun güçlendirilmiş çekiş sistemine sahip “Treking” modeli gibi. İzmit’te üretimine başlayacağı yeni üç kapılı i20 Sport da, yeni Tucson ile birlikte Hyundai’nin yıldızlarından olacak.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim