• BIST 9596.13
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Otomobil fiyatına satılık cep telefonu!

Otomobil fiyatına satılık cep telefonu!
Atatürk Havalimanı'nda fiyatları 45 bin euro'lara kadar çıkabilen cep telefonlarını en fazla Rus ve Azeri yolcular satın alıyor.

Otomobil fiyatına satılık cep telefonu!

Atatürk Havalimanı'nda fiyatları 45 bin euro'lara kadar çıkabilen cep telefonlarını en fazla Rus ve Azeri yolcular satın alıyor.

Yakın bir zamanda global çapta olması beklenilen ve üzerinde bir çok tahminlerin yürütüldüğü ekonomik kriz, dünya piyasalarını tedirgin ederken, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde işlevde olan bir Free Shopta satılan 'Vertu' markalı cep telefonları, kriz söylentilerini adeta alt üst etti. Özellikle daha önce 45 bin Euro'ya kadar fiyat biçilen cep telefonları, meraklıları tarafından alıcılarını bulurken, şuan fiyatı 10 bin 750 Euro'ya varabilen satış fiyatlarıyla, adeta bir araba fiyatına satılan cep telefonlarının, özellikle Rus ve Azeri iş adamları tarafından daha fazla tercih edildiği öğrenildi

Yolculuk için havalimanına gelerek, 'Free Shop' da alış veriş yapan yerli ve yabancı bir çok turist, cep telefonlarına yoğun ilgi gösterirken, bazı turistler cep telefonu fiyatlarının Türkiye'de, diğer ülkelere göre daha uygun olduğunu söyledi. Özellikle işlerinden dolayı bir çok ülkeye seyahat eden bir grup yolcu, 'Vertu' marka cep telefonlarının fiyatlarını normal olarak karşıladıklarını ifade ederek, "El yapımı ve sınırlı sayıda olduğundan dolayı verilen para normal. Telefonlar iyi kalitede ve pahalı da değil. Özellikle Türkiye'de satışa sunulan bu telefonlar, Dubai'ye göre daha uygun fiyata satılıyor" dedi.

İran asıllı Tohid Pedernejad isimli bir yolcu ise, telefonların çok güzel olduğunu ifade ederek, "Çok pahalı ama çokta güzel. Şuan burada satılan telefonlardan, daha pahalı modelleri de varmış. Hong Kong'da bu cep telefonlarından 80 bin Euro'luk modellerini de gördüm. Param olsa, bu cep telefonlarından almam. Cep telefonuna vereceğim parayı, başka işlerime ve başka insanlara harcarım. Bu telefonların çok fazla bir özelliği yok ancak, bence daha çok artistler ve ünlüler alıyor. Zengin insanlar, kendilerini başka insanlara daha iyi gösterebilmek için alıyorlar. Param olsa da almam" diye konuştu.

Öte yandan free shop yetkililerinden edinilen bilgiye göre, daha önce 45 bin Euro'luk bir cep telefonunun da satışa sunulduğu, ve bahsi geçen telefonun bir Arap iş adamı tarafından satın alındığı öğrenildi. Ayrıca Vertu marka cep telefonlarının ay içerisinde bazen bir veya iki adet, bazen de hiç satılmadığı da ifade edilirken, telefonların en fazla Rus ve Azeri iş adamları tarafından tercih edildiği belirtildi.

VERTU CEP TELEFONLARININ ÖZELLİKLERİ

Dünya'da ilk ve tek el yapımı cep telefonu olan 'Vertu' marka cep telefonlarının, tasarımının ve teknik özelliklerinin belirlenmesinde spor arabalardan esinleniyor. Telefonların üzerinde paslanmayan bir element olduğu bilinen titanyumun da kullanılması, telefona estetik ve şıklığın yanı sıra güç katıyor. Vertu marka cep telefonları, sınırlı sayıda üretiliyor. Telefonu tek bir teknisyen yapıp imzalıyor, bu da Vertu'nun kaliteye verdiği önemi bir kez daha kanıtlıyor. Telefon kasalarında cerrahide kullanılan kalitede paslanmaz çelik veya bir çeşidin kasasında 18 karat sarı altın, safir kristal ekran ve renk uyumlu seramik yastık gibi yüksek performanslı malzemeler de kullanılıyor. Paslanmaz çelik veya safir kristalden yapılan her bir tuş V şeklinde yontularak keyifli bir dokunma hissi veren klavyelerde yapılabiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim