• BIST 9524.59
  • Altın 2489.898
  • Dolar 32.5054
  • Euro 34.714
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Otomobilde eldekinin kıymetini bilelim

Otomobilde eldekinin kıymetini bilelim
Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, “Elimizdeki güzelliklerin de kıymetini bilmeliyiz. Sanki Türkiye’de Türk malı hiç üretim yokmuş gibi algılanıyor” dedi.

Otoda eldekinin kıymetini bilelim hiç üretim yok gibi davranmayalım

Türkiye’nin dünyada 16’ncı büyük otomobil üreticisi olduğunu vurgulayan Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, “Elimizdeki güzelliklerin de kıymetini bilmeliyiz. Sanki Türkiye’de Türk malı hiç üretim yokmuş gibi algılanıyor” dedi.

FORD Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, Otomotiv Sanayi Derneği’nin (OSD) raporuyla gündeme oturan Tük malı otomobil konusunu değerlendirirken, “Tartışmanın bizi üzen tarafı, sanki Türkiye’de kimse birşey yapmıyormuş gibi bir hava var. Ama biz Ford Otosan olarak 50 yıldır Türkiye’de varız” dedi.

10 bin kişi çalışıyor

1000’i Gebze’deki Ar-Ge merkezinde olmak üzere toplam 10 bin çalışanları olduğunu belirten Otay, şöyle konuştu: “Transit Connect Türkiye’de geliştirildi. Avrupa’da yılın aracı ödülünü aldı. Sekiz bin ihraç ettik. Türk mühendislerinin ürettiği Transit Connect ile New York’un resmi taksilerinden biri olduk. ‘Made in Turkey’i orada temsil ediyoruz. Bu güzellikler Türk işçisinin çabasıyla oluyor.”

Yerli payı yüzde 55

Türkiye’nin Avrupa’nın 7’nci dünyanın ise 16’ncı büyük otomobil üreticisi olduğunu da hatırlatan Otay, “Elimizdeki güzelliklerin de kıymetini bilmeliyiz. Sanki Türkiye’de Türk malı hiç üretim yokmuş gibi algılanıyor” dedi. Avrupa’nın en büyük ticari araç üretim tesisinin Ford Otosan ile Türkiye’de olduğuna da işaret eden Otay, şunları söyledi: “Bizde  yerlilik oranı yüzde 55-75 arasında. ABD’de Ford otomobilde bu oran yüzde 65’tir. Türkiye’de bu yıl toplam 1.2 milyon araç üretilecek. Üretimin yüzde 50’si ihracata gidiyor.”

Otay, otomobilde yerli marka konusunda “Yeni çıkacak bir marka hakkında konuşmak doğru olmaz. Bunun meraklısı, gereğini yapacaktır. Bizim böyle bir planımız yok” dedi. Ford Otosan’ın büyük yatırım yaptığını söyleyen Otay,  üretim kapasitesini üç yüz bine çıkardıklarnı kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim