• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Otomobillere devlet kefil olacak

Otomobillere devlet kefil olacak
İhracatın gözdesi otomobil sektörü 2010 hedefini yükseltince, Sanayi Bakanlığı harekete geçti.

Otomobillere devlet kefil olacak

İhracatın gözdesi otomobil sektörü 2010 hedefini yükseltince, Sanayi Bakanlığı harekete geçti.

Bir taraftan 'otomotiv strateji belgesi' hazırlanırken diğer taraftan sektörle ilgili konuları takip edecek bakanlık bünyesinde özel bir dairenin kurulması planlanıyor.

Türk ekonomisinin ihracat dinamosu otomotiv sektörü, beklentilerin çok üzerine çıkarak satış hedeflerini revize etti. Zaman'ın haberine göre, sektörün, yılbaşına göre üretimde 250 bin, ihracatta 100 bin, iç pazarda da 200-250 bin adetlik hedef artışına gitmesi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Yoğun çalışmalar sonucunda hazırlanan 'otomotiv strateji belgesi' ilk Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na getirilmek için beklerken Türkiye'de ilk kez bir sektör bakanlık bünyesinde diğerlerinden ayrılarak özel bir birimin kontrolüne geçiyor. Böylece üretime yönelik konular, sürekli değişen ihracat mevzuatlarının izlenmesi ve pazara sunulan tüm araçlarla ilgili tip onayı gibi işlemler konunun uzmanı kadrolar tarafından takip edilecek.

Otomotiv sektörünün uzun bir süredir hem üretim hem de pazar açısından önem verdiği yeniden yapılanma, Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu imzasıyla üreticiler adına Otomotiv Sanayi Derneği, pazarı temsilen Otomotiv Distribütörleri Derneği ve yan sanayiyi temsilen Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği'ne (TAYSAD) gönderildi. Emiroğlu, otomotiv sanayii daire başkanlığı kurulmasını "Otomotiv sanayii üretimde Avrupa ile yarışır hale gelmiştir. Bu kapsamda daha iyi hizmet verilmesi için bir değişim sürecine gidilmiştir. Strateji belgesinde de yer aldığı gibi otomotivdeki değişimlere cevap verecek bir yapılanma ile altta belgelendirme, sanayi ve mevzuat olmak üzere üç şubesi bulunan otomotiv daire başkanlığı oluşturulmuştur." şeklinde açıkladı.

OSD Genel Sekreteri Ercan Tezer de, otomotivde yakalanan ivmenin hükümet tarafından da yakından takip edildiğini belirterek, "Bakanlık bir otomobilin her şeyine tüketici adına kefil oluyor. Otomobilin üzerinde onlarca ayrı nokta var, bu da bir sürü ayrı onay demek. Kadronuz yoksa bunları tamamen yüzeysel inceler, onay verirsiniz. Daire başkanlığı olması kesinlikle yeterli oldu. Sektör adına önemli bir adım." diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim