• BIST 9524.59
  • Altın 2511.01
  • Dolar 32.5588
  • Euro 34.6764
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Otomotiv Devi Ford'dan iki yeni akıllı bisiklet

Otomotiv Devi Ford'dan iki yeni akıllı bisiklet
Otomotiv sektörünün önde gelen firmalarından Ford, MWC 2015'de hem bisiklet hem de gadget tutkunlarını şaşırtan, bir o kadar da heyecanlandıran iki akıllı bisikletini tanıttı.

MoDe:Me ve MoDe:Pro olarak adlandırılan iki bisiklet, akıllı telefonunuz ile bağlantı kuruyor. Gitmek istediğiniz konumu telefonunuzun navigasyonundan ayarlıyorsunuz ve bisikletin gidonunda bulunan yuvaya telefonunuzu yerleştiriyorsunuz.

Bisiklet telefonunuzla kurduğu bağlantı sayesinde gideceğiniz güzergahı ezberliyor, dönüşlerinizde hangi tarafa dönmeniz gerekiyor ise o taraftaki gidon kolu titreyerek sizi uyarıyor. Telefonunuz yerleştirdiğiniz yuvada aynı zamanda şarj da oluyor.

Her iki bisiklet de size pedal desteği sunuyor. Yani pedal çevirmenin zorlaştığı yerlerde 200-watt motoru bulunan bisikletler pedal kontrolünü eline alıyor ve bir nevi akülü bisiklet tarzında iki cihazı da kullanabiliyorsunuz (saatte 25 km/h sürate kadar çıkabiliyor).

MoDe:Pro daha büyük ve profesyonel kullanım için diyazn edilmiş. MoDe:Me ise şehir içi ve günlük kullanımlara göre bir dizayna sahip. MoDe:Pro tamamen Ford ekibi tarafından tasarlanıp dizayn edilmiş. MoDe:Me ise Dahon şirketi ile ortak çalışma yapılarak tasarlanmış.

İki bisiklet için Android ve IOS için geliştirilecek bir uygulama ile telefon bağlantınızı saylacaksınız.Prototip aşamasında olan iki bisikletin ne zaman hazır olup satışa sunulacağı hakkında ise henüz bilgi verilmedi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim