• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Otomotiv devlerini Türkiye'ye çağırdı

Otomotiv devlerini Türkiye'ye çağırdı
Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, dünyadaki önemli otomotiv firmalarını Türkiye'ye çekmeye çalıştıklarını söyledi.

Aycı, bir program için geldiği Edirne'de AA muhabirine yaptığı açıklamada, otomotiv sektöründe yatırımlar çekmek için ciddi mesai harcadıklarını belirtti. Otomotivdeki "dünya devleri"ni Türkiye'ye getirmeye çalıştıklarını ifade eden Aycı, şöyle konuştu: "Türkiye'de de çok önemli otomotiv markaları var. Daha yeni Ford'un yatırımı oldu. Tofaş ve Fiat yeni yatırımlar açıkladı. Hyundai kapasite artırdı ve Toyota yeni yatırımını açıklayarak kapasite artırıyor. Bu da ülke için sevindirici bir durum. Türkiye'deki markalar birbiri ardında yeni büyüme stratejileri ortaya koyuyor ancak biz yeni markaların peşindeyiz. Özelikle Türkiye'de pazar payı yüksek, dünyada yatırımcısı olan ve büyümeye çalışan önemli otomotiv kurumlarını ülkemize çekmeye çalışıyoruz." Aycı, Türkiye'ye çekmeye çalıştıkları markalardan birinin Volkswagen olduğunu dile getirdi. Markanın ülkeye gelmesi için çok çaba harcadıklarını, harcamaya da devam ettiklerini aktaran Aycı, şunları anlattı: "Çok yakın zamanda bir yatırımlarını Polonya'ya götürdüler.

Oysa ki bu yatırımla ilgili tüm şartlar, işaretler Türkiye'yi daha yakın gösteriyordu ama bu firmanın tercihidir, bunu da Polonya'dan yana kullandı. Rekabetçiliği, siyasi ve ekonomik büyümesi, çevre pazarları, dünya ekonomisiyle entegrasyonu, KOBİ'leri, şirketleri, üretim gücü, kaliteli insan kaynağı ve altyapısıyla Volkswagen yatırımı çoktan ülkemize gelmesi gereken bir yatırımdı."

Yatırım için her şey hazır

Aycı, iyi pazarlama stratejisi, dağıtım ağı ve Türkiye'deki ortaklarının başarılı bir çalışma yaparak Volkswagen'i pazarda lider haline getirdiğini, önümüzdeki dönemde markanın mutlaka Türkiye'de yatırım yapacağını düşündüğünü belirtti. Şimdiden firmanın geleceği yeri, yatırım yapacağı araziyi ve kullanacakları altyapı hazırladıklarını anlatan Aycı, şunları kaydetti: "Umarım ki görevim esnasında bu yatırıma şahit olan, bunu açıklayan ve bunun başarılmasını sağlayan ekipten biri olurum. Bu topyekun bir çalışmanın sonucu olacaktır. İnanıyorum ki yeni yatırımlar gelecek ve dünyanın bir çok önde gelen markası ülkemizde yatırım yapacak. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz."

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim