• BIST 9492.07
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Otomotiv fabrikaları bakım için üretimi durdurunca, car carrierler Körfez'e demir attı

Otomotiv fabrikaları bakım için üretimi durdurunca, car carrierler Körfez'e demir attı
Türkiye'nin otomotiv üssü Kocaeli'de, otomotiv firmalarının yıllık bakım nedeniyle üretimi durdurması sonucu, car carrier gemileri de Körfez'e demir attı.

Türkiye'nin otomotiv üssü Kocaeli'de, otomotiv firmalarının yıllık bakım nedeniyle üretimi durdurması sonucu, car carrier gemileri Körfez'de bekliyor.  Şu anda İzmit Körfezi'nin İzmit ve Gölcük açıklarında 5 dev car carrier gemisi fabrikaların üretime başlamasını bekliyor.

YILLIK BAKIMLAR BAŞLADI

Bu yıl, önce Bursa'daki fabrikalarda başlayıp Ford Otosan'ın Gölcük fabrikasına da sıçrayan işçi eylemleri nedeniyle otomotiv sektörü üretim açısından zor günler geçirdi.

İşçi eylemlerinin sona ermesi, işyerlerindeki üretim bandında çalışan işçiler arasında yapılan değişikliklerin etkisiyle fabrikalarda normal üretim akışına geçilmesi de bir süre gecikti. Bunlar sağlandıktan kısa süre sonra da, başta Ford Fabrikası olmak üzere otomotiv sektörü bu kez yıllık bakım için üretimi durdurdu.

FORD OTOSAN'DA ÜRETİM 16 AĞUSTOS'TA

Ford Otosan Gölcük Fabrikası'nda da, bakımda çalışanların dışında tüm işçilere 5 Ağustos'tan itibaren izin verildi. Fabrikalarda üretim olmayınca araç taşıyan ro-ro gemileri de İzmit Körfezi'ne zorunlu demir attı. Şu anda sadece İzmit Körfezi'nin İzmit ve Gölcük açıklarında 5 dev car carrier gemisi üretimin başlamasını bekliyor.

Türk-Metal Sendikası yetkilileri, Ford Otosan Gölcük Fabrikası'nda 16 Ağustos Pazar gece yarısından itibaren ilk vardiya işçilerinin işbaşı yapacağını ve fabrikanın bu tarihten itibaren üretime yeniden başlayacağını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim