• BIST 9790.72
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Otomotiv firmalarının tüm umutları fuarlara kaldı

Otomotiv firmalarının tüm umutları fuarlara kaldı
Son 17 yılın en kötü ekonomik dönemini yaşayan Avrupa ve ÖTV artışıyla darbe yiyen Türkiye’de otomotiv firmalarının tüm umutları fuarlara kaldı.

 

Firmalar önce Paris sonra İstanbul’da düzenlenecek uluslararası fuarlarda sergilenecek yeni modellerle hareketlilik hedefliyor.
 
Avrupa’nın bu yılki en büyük fuarı olan Paris Motor Show, 27 Eylül’de kapılarını açmaya hazırlanırken,  İstanbul Auto Show ise Ekim sonunda başlayacak.  120’nin üzerinde yeni modelin sergileneceği Paris fuarını bu yıl 1 milyonun üzerinde kişinin takip etmesi bekleniyor. İstanbul Auto Show’a ise Paris’te sergilenen yeni modellerin neredeyse tümü gelecek. Çevre ülkeler için de büyük potansiyel yaratacak İstanbul Auto Show, Türkiye’de son 2 ayda satışlarda canlılık yaratması bekleniyor.
 
TEMA YİNE ELEKTRİK
 
Euro Bölgesi’nde yaşanan ekonomik krizle birlikte, satışları düşen Avrupalı üreticilerin en yeni modellerini sergileyecekleri fuarın temasını yine elektrikli ve çevreci otomobiller oluşturacak. Frankfurt Otomobil Fuarı ile dönüşümlü olarak gerçekleştirilen fuarda elektrikli araçlar için ayrılmış 11 bin metrekarelik alanda ziyaretçiler merak ettikleri otomobili test edebilecek. Fuarda ilk kez görücüye çıkacak modeller arasında ise Range Rover, Renault Clio, Audi A3, Ford Mondeo, Honda CR-V, Hyundai SantaFe, Opel Adam, Peugeot 301, Volkswagen Golf, Toyota Auris ve Auris Verso tanıtılacak.
 
DİKKAT ÇEKECEKLER
 
MCLAREN P1
 
Dünyanın en hızlı otomobillerinden biri olan McLaren F1’in ikinci jenerasyonunu temsil etmesi beklenen McLaren P1 konsepti, markanın kısa bir süre sonra üreteceği rüya otomobil hakkında önemli ipuçları veriyor. Araçta ortalama 1000 beygir güç ürüten bir motora yer verilmesi bekleniyor.
 
LEXUS LF-CC
 
Japon üreticinin spor otomobili LFA’den esinlenerek geliştirdiği ve yakın tarihte üretmesi beklenen LF-CC’de, 2.5 litrelik hibrid motor  görev yapıyor.
 
BMW ACTİVE TOURER
 
BMW’nin yeni önden çekişli platformunu temsil eden ilk model olmaya hazırlanan BMW Active Tourer, markanın önümüzdeki dönemde üretmeyi planladığı 1 Serisi GT versiyonu hakkında fikir veriyor. Araçta 1.5 litre 3 silindirli 190 beygir güç üreten dizel motor görev yapıyor. aracın 100 kilometredeki yakıt tüketimi ise sadece 2.5 litre.
 
SMART FORSTARS
 
Ürettiği şehir otomobilleriyle tanınan Smart, yeni tasarım dilini ForStars konseptiyle tanıtacak. Gelecek nesil ForTwo’nun çizgilerini taşıyan ForStars konsepti, toplamda 80 beygir güç üreten hibrid motor ile donatılmış.
 
GÖLCÜKLÜ EN KÜÇÜK FORD
 
Ford’un üretimi Türkiye’de gerçekleştirilecek yeni küçük ticari aracı Transit Courier, dünya tanıtımını Paris’te gerçekleştirecek. Yenilenen Fiesta’nın yanı sıra tamamen yenilenen Mondeo da fuarda sergilenecek. Ford’un küçük boyutlara sahip, sağlam ve yakıtı verimli kullanan yeni EcoSport modeli de Avrupa tanıtımını fuarla birlikte gerçekleştirecek.
 
ADAPAZARLI YENİ VERSO
 
Yeni Toyota Auris ilk resmi tanıtımında ailenin diğer modelleriyle birlikte sergilenecek. Auris’in yanı sıra, Auris Tourer ve Adapazarı tesislerinde üretilecek olan yeni Verso da tanıtılacak. Fuarda ayrıca yılsonunda Türkiye’de üretilecek Corolla’da vitrine çıkabilir.
 
BURSA’DAN 4 YENİ MODEL
 
Renault’un Flins ve Bursa fabrikasında ürettiği Clio da dünyaya ilk kez Paris’ten tanıtılacak. Clio’nun en önemli yeniliklerinden birisi de yeni geliştirilen 3 silindirli ve 90 beygir gücündeki Tce 90 adlı turbo benzinli motor. Clio, 10 Ekim’de Türkiye’de satışa sunulurken, aracın Türkiye’de üretilecek diğer versiyonları olan GT ve Grand Tourer modelleri de fuarla birlikte ilk kez tanıtılacak. Yine Türkiye’de üretilen Renault Fluence de makyajlanan ön yüzü ve donanımına eklenen yeni özelliklerle Paris’te olacak.
 
PARİS’TE TÜRK TANGOSU
 
BU yıl Paris fuarında sergilenecek yeni modeller arasında üretimi Türkiye’de gerçekleştirilen pek çok önemli model yer alıyor. Renault’un Bursa’daki fabrikasında üretimi gerçekleştirilen Clio ve Clio’nun sportif versiyonu GT ile station versiyonu Grand Tour fuarda ilk kez görücüye çıkacak. Ayrıca makyajlı Fluence de Paris’te sergilenecek. Ford’un üretimini Gölcük’te gerçekleştireceği yeni küçük ticarisi Transit Courier de Paris’te otomobil severlerle buluşacak. Diğer taraftan Toyota’nın Adapazarı’nda ürettiği Verso’da baştan aşağı yenilenerek ilk kez Paris’te sergilenecek. Fuarda ayrıca bu yıl sonunda Türkiye’de üretilmeye başlanacak yeni Corolla’nın da olabileceği belirtiliyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim