• BIST 9790.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Otomotiv sektörü 'hurda indirimi' istiyor

Otomotiv sektörü 'hurda indirimi' istiyor
MODER Başkanı Hüseyin Kış: “Dernek olarak hurda indirimi sağlanması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

SEKTÖR 'HURDA İNDİRİMİ' İSTİYOR

MODER Başkanı Hüseyin Kış: “Dernek olarak hurda indirimi sağlanması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) Başkanı Hüseyin Kış, çevreye duyarlı, daha modern araç kullanan tüketiciler profili oluşturmak için hurda indirimi sağlanması gerektiğini belirtti.

Kış, yazılı açıklamasında, birçok Avrupa ülkesinde Türkiye’deki uygulamaların aksine eski araçlardan daha fazla vergi alındığını belirtti.

Böylelikle piyasadaki eski araç sayısının sürekli olarak azaldığını ifade eden Kış, "Bu sayede de araçların yıpranmasına bağlı olarak kaza riski azalıyor ve sektör sürekli olarak canlı tutuluyor" görüşüne yer verdi.

Türkiye’deki araçların yüzde 35’lik kısmının 16 yaş ve üzerindeki araçların oluşturduğunun altını çizen Kış, şunları kaydetti:

"Avrupa’da çevreye duyarlı olan motorlara vergi indirimi sağlanıyor. Türkiye’de ise tam aksine, yaşlı araçlardan daha az vergi alınıyor. Bu vergi politikasının da etkisiyle, Türkiye’nin araç parkının yüzde 35’ini 16 yaş ve üzerindeki araçlar oluşturuyor. Bu nedenle artık, ülkemizde çevreye duyarlı, daha modern araç kullanan tüketiciler profili oluşturmak için hurda indirimi sağlanmalı."

Hurda teşvikinin uygulandığı 2003-2004 yıllarında, ayda 20 bin civarında aracın trafikten çıkarıldığını, teşvik kalktığında ise bu sayının 2 binin altına düştüğünü bildiren Kış, belirli bir yaş sınırının altında kalan araçların sürekli olarak trafikten çekilmesi gerektiğini savundu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim