• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Otomotiv sektörünün yeni hedefi Meksika

Otomotiv sektörünün yeni hedefi Meksika
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu, Meksika ile bir serbest ticaret anlaşması yapılması halinde ihracatın ve iş ortaklıklarının beklenenin üzerinde artacağına inandıklarını söyledi.
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu, Meksika ile bir serbest ticaret anlaşması yapılması halinde ihracatın ve iş ortaklıklarının beklenenin üzerinde artacağına inandıklarını söyledi. 
 
Birlikten yapılan yazılı açıkmaya göre, Türkiye'nin ihracat şampiyonu OİB, Meksika'da "PAACE Automechanika Mexico" fuarına 11 firmayla milli katılım sağlayarak bu ülkede iş olanaklarını değerlendirdi. Türk heyeti, fuara katılımın yanı sıra bu ülkenin ekonomi bürokrasisinin üst düzey yöneticileriyle de görüşmeler yaptı. 
 
Türk heyetine başkanlık eden Sabuncu, Meksika'da 3 milyon araç üretildiğine dikkati çekerek, Meksika'nın, Latin Amerika'nın ikinci, dünyanın 8. büyük otomotiv sanayi olduğunu belirtti. Ülkenin, bugünkü mevcut üretimlerini kademeli olarak orta vadede yüzde 20 yükseltmeyi planladığını dile getiren Sabuncu, şunları kaydetti : 
 
"Burada 31 milyon adetlik araç parkı var ve bu bize yedek parça anlamında da büyük fırsatlar sağlayacak. Ayrıca yan sanayilerinin güçlü olmaması bizim için avantaj olarak görülüyor. Meksika ile bir serbest ticaret anlaşması yapılması halinde ihracatın ve iş ortaklıklarının beklenenin üzerinde artacağına inanıyoruz. Bu ülkede rekabetçiliğimiz artacak. İlk kez katıldığımız fuar bunun bir göstergesi. İkili görüşmeler gerçekleştiren firmalarımız buradan olumlu izlenimlerle ayrıldı ." 
 
Sabuncu, otomotiv endüstrisinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve Türk-Meksika İş Konseyi yöneticileriyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini de bildirdi. 
 
Yeni pazar arayışlarını her platformda sürdüren OİB, PAACE Automechanika Mexico fuarına katılan Türk firmaları aracılığıyla süspansiyon sistemlerinden fren takımlarına, conta setlerinden kompresör ekipmanlarına kadar sektörle ilgili birçok ürünün sergilenmesini sağladı. 
 
Halen Volkswagen, Ford, Toyota, Fiat, Honda, Nissan gibi birçok ana sanayinin üretim yaptığı Meksika'nın, Türk otomotiv endüstrisine benzerliği dikkati çekerken, bu ülkeye yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45 artışla 26 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiği bildirildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim