• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Otomotiv Test Merkezi'ne yer beğenilemedi!

Otomotiv Test Merkezi'ne yer beğenilemedi!
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, Otomotiv Test Merkezi için arsa tahsisi tartışmalarıyla ilgili olarak, ''Bu iş yeterince uzadı. Ben arsamı bekliyorum. Arsamı verirlerse orada yapacağım'' dedi.

 

Şentürk, TSE Bursa Bölge Müdürlüğü'nce düzenlenen ''Geçmişten Günümüze Kalite, Ahilik ve Standardizasyon'' konulu panel öncesinde, gazetecilerin TSE tarafından kurulması planlanan ''Otomotiv Test Merkezi''ne arsa tahsisi konusundaki tartışmalara yönelik sorularını yanıtladı. 
 
Antalya'nın bu yarışın dışında kaldığını ifade eden Şentürk, arsa tahsisinde yaşanan uzun sürecin tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Şentürk, şunları kaydetti: 
 
''Bu iş yeterince uzadı. Ben arsamı bekliyorum. Arsamı verirlerse orada yapacağım. Biz, Bursa'nın olmasını istiyoruz. Bakanlıklardan arsanın tahsisini sağlamaları şart. Son sözü Bursalıların söylemesi gerek. Ben arsam olmadan son sözü söyleyemem.
 
Kim bana arsayı verirse ben orada son sözü söyleyeceğim. Şu an herhangi bir tahsis durumu söz konusu değil. Antalya olmuyor. Bursa ile ilgili tahsis konusunda herhangi bir gelişme yok. Bizim taleplerimiz arasında sadece Bursa kaldı.
 
Ama, 'Bursa dışında olmaz' diye bir şey yok. Başka bir il çıkarsa 'Ben de varım' derse, seve seve oraya giderim. Ama o zamanlar da Bursalılar kusura bakmasın. Bu iş yeterince uzadı. Artık söylenecek bir şey yok. Ben sadece arsamı istiyorum.'' 
 
Şentürk, TSE olarak birkaç il ile ilgili araştırmalar yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:  
 
''Bu elene elene 2'ye indi, Bursa ve Antalya. Geçtiğimiz günlerde Antalya ile ilgili, araziyle ilgili olumsuz görüş geldi. Bizim talebimiz olarak bir tek Bursa kaldı. TİGEM ve ya da Yenişehir'deki iki arazi de bizim için uygundur. Hangisi olursa biz razıyız. İkisinin de kendilerine göre eksileri ve artıları var.
Ancak bu eksiklikleri tamamlayacak altyapıya sahibiz. Ancak Bursa ile ilgili şu ana kadar herhangi bir olumlu gelişme yok. Beni herkes arıyor. Beni arayacaklarına konu ile ilgili bakanlık yetkililerini arasalar Bursa, müjdeyi alır. Ben sadece arsamı bekliyorum. O arsa hangi ilde verilirse otomotiv merkezi orada kurulacak.''
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim