• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

'Otomotiv yapamayız yargısını kıracağız'

'Otomotiv yapamayız yargısını kıracağız'
MÜSİAD Otomotiv Sektör Kurulu Türkiye İstişare Toplantısı’na telekonferans ile katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, otomotiv sektörünün yedek parça ve montaj alanında Bursa’nın etkili olduğunu söyledi.

'Otomotiv yapamayız yargısını kıracağız'

MÜSİAD Otomotiv Sektör Kurulu Türkiye İstişare Toplantısı’na telekonferans ile katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, otomotiv sektörünün yedek parça ve montaj alanında Bursa’nın etkili olduğunu söyledi.

Bakan Ergün, "Türkiye’de üretilmiş olan arabanın geri çevrilmemesi de otomotiv sektörü için önemlidir. Yatırım yapmak isteyen kişi Türkiye pazarını hemen fark edecektir" dedi.

MÜSİAD'dan toplantıyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’de özellikle otomotiv sektöründe ‘yapamayız’ ön yargısının bitmesinin zamanının geldiğini ifade ederken, Türkiye’de araç test merkezinin bulunmamasının zaman kaybına yol açtığı görüşünü dile getirdi. Bakan Ergün, araç test merkezlerinin oluşması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Ayrıca Türkiye de üretilen ürünlerin yurt içinde kullanılması için çaba harcadıklarını ve elektrikli araçların ilk prototip denemesinin Ankara’da yapıldığını belirten Bakan Ergün,elektrikli araçlar için belgelendirilme sisteminin de gözden geçirileceğini bildirdi.

Toplantıda otomotiv sektöründeki tüm sıkıntıları masaya yatıracaklarını ve neler yapabilecekleri konusunda istişarede bulunacaklarını dile getiren MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ise, “Yaptığımız çalışmaları insanlarımızın istediği şekilde yapmaya özen gösteriyoruz. Türkiye’deki gelişmeleri bütün dünya da hayranlıkla izliyor. Daha da ilerleyen bir Türkiye için gençlerimize geleceğin sektörlerini anlatarak, geliştirilmesi konusunda da çalışmalar yapmamız gerekiyor. Lokomotif sektörü olmak önemli ancak rakamları arttırmak daha da önemli” görüşünü ifade etti.

-"TÜRKİYE YATIRIM YAPILABİLİR BİR ÜLKE"-

Otomotiv Sektörü Genişletilmiş İstişare Toplantısı’nın Bursa’da yapılıyor olmasından memnuniyet duyduklarını belirten Tofaş CEO’su Ali Pandır ise, kriz öncesi ve sonrası olarak değerler karşılaştırıldığında dünyanın çok ciddi değişim geçirdiğinin görüldüğünü ifade ederek, şu görüşleri dile getirdi:

“Krizden önce Avrupa’nın otomotiv sorunlarına bakıldığında sorunların hala devam ettiğini görebiliyoruz. Krizden önce 15 bin adet satış yapılırken, fabrikalar yüzde 75 kapasiteyle çalışırken, krizden sonra 13 milyonlara düştüğünü, fabrikaların çalışma kapasitesinin ise yüzde 75’den yüzde 50’lere düştüğünü görüyoruz. Dünyada 72 milyon araç üretilirken krizden sonra 7-8 milyon azalma gerçekleşti. Bu arada var olan farkın krizden önce Çin 8 milyon araç üretimi yaparken krizden sonra16 milyon ve hatta 20 milyona çıktığını biliyoruz. Türkiye yatırım yapılabilecek az ülkelerden biri bunun iyi değerlendirmesi gerekiyor”.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim