• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Otomotiv yenileme pazarı 2016’ya hazır

Otomotiv yenileme pazarı 2016’ya hazır
Otomotiv Yenileme Pazarı’na yön veren şirketler, OYPG’nin yıl sonu buluşmasında bir araya geldi. Türkiye’nin önde gelen yatırım kuruluşlarından Gedik Yatırım’ın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda ekonominin ve sektörün geleceği masaya yatırıldı.

Otomotiv Yenileme Pazarı Geliştirme Derneği’nin (OYPG) yıl sonu buluşması, 19 Aralık 2015 Cumartesi günü Gedik Yatırım’ın sponsorluğunda İstanbul Marriott Asya Otel'de gerçekleşti. Türkiye ve dünyadaki ekonomik gelişmeler ile Uluslararası Yenileme Pazarı’nın geleceğine dair görüşlerin paylaşıldığı organizasyona OYPG üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

“YABANCI SERMAYE BAĞIMSIZ YENİLEME
PAZARI’NDAKİ DAĞITICILARI HENÜZ KEŞFEDEMEDİ”

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan OYPG Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Urgancılar, Otomotiv Yenileme Pazarı’nın geçmişten günümüze kaydettiği mesafe ile ilgili tespitlerini paylaştı. Otomotiv Yenileme Pazarı’nın genel ekonomik trendlerden etkilenmeyen bir yapısı olduğuna işaret eden Urgancılar, son 15 yılda Türkiye’de hemen her sektörde başrol oyuncusu olan yabancı sermayenin henüz Otomotiv Yenileme Pazarı’ndaki dağıtıcıları keşfetmediğine dikkat çekti. Urgancılar; “Bu bir avantaj mı, dezavantaj mı bilemiyorum. Tüm bu soruların ötesinde kabul etmemiz gereken bir gerçek var ki, Türkiye’de Otomotiv Yenileme Pazarı oyuncuları enflasyonist ekonomi zamanlarında bu sektörden yüksek kazançlar elde ettiler ve farklı sektörlerdeki yatırım fırsatlarını değerlendirdiler. 2001-2002 yılları sonrasında ise sektörde bambaşka bir dönem başladı. Amortisöre, rot rotile, motor parçasına yapılan yatırımlar, yani stoğa ya da rafa alınan mallar dönemi geride kaldı. Artık yatırımların üründen ziyade servis ve hizmet başlıkları altında toplanacağını umuyorken, çok da radikal değişiklikler olmadı. Acaba sektörümüz dünyadaki genel standartların dışında bir gelişim sergilediği için şanslı mı yoksa şanssız mı, hep birlikte tecrübe edeceğiz” diye konuştu.

Urgancılar OYPG’nin imza attığı çalışmalarla sektörde ses getirmeye devam ettiğinin altını çizerek, geldikleri noktada sektörün hevesli, meraklı ve işine saygı duyan genç kuşağının büyük etkisini olduğunu vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim