• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Otomotivde en sevilen renk beyaz

Otomotivde en sevilen renk beyaz
Dünyanının önde gelen boya üreticilerinden Axalta’nın 60 yıldan bu yana yaptığı otomotiv renk seçimi araştırmasında dünya üzerinde tüm kıtalarda en çok tercih edilen araç renginin beyaz olduğu ortaya çıktı

Dünya üzerindeki otomotiv tüketicilerinin en çok tercih ettiği rengin beyaz olduğu ortaya çıktı. Dünyanın önde gelen küresel bir sıvı ve toz boya tedarikçisi ve otomotiv sektöründe renk ve renk trendleri üzerinde otorite olan Axalta Boya Sistemleri Küresel Otomotiv 2014 Renk Popülarite Raporu'nu açıkladı. 1953 yılından beri yıllık olarak bölgesel otomotiv pazarındaki renk tercihlerini izleyen rapor, otomotiv beğenme kriterleri arasında ön planda olan renk tercihini ve trendlerini ortaya koyması ve geleceğe yönelik ipuçları vermesi açısından önem taşıyor. Yayınlanan rapor, dünya renk verileri yüzde 29’luk oranıyla beyazın dört sene üst üste araçlarda en çok tercih edilen renk olmaya devam ettiğini gösterirken, her biri yüzde bir artan kırmızı, mavi ve sarı rengin geri dönüş işaretlerini ortaya koydu. Siyah, yüzde 19’luk oranıyla genel açıdan pazarda hala kuvvetli konumdadır ancak geçen yıla nazaran yüzde bir düşüş göstermiştir. Rapor tüketici tercihlerini kıtalara göre de sınıfl andırıyor. Buna göre, Kuzey Amerika’da beyaz yüzde 25’le listenin tepesinde yer alıyor. Kuzey Amerika’da kırmızı tercihinin de yükseldiği belirtiliyor. Güney Amerika’ya gelindiğinde beyazın yüzde 27 ve gümüşün yüzde 25 oranlarıyla kuvvetli şekilde tercih edilmesi açık renklerin en popüler olduğunu gösteriyor. Popülerlikte siyah yüzde 12 ile üçüncü sırada. Kırmızı bu sene yüzde bir artarak yüzde 11’e ulaşmış ve renk tercihlerinde artış olduğunu göstermektedir.

Avrupalı mavi seviyor

Avrupa yollarında en çok mavi araç gezmekte olup, ana ilgi açık ve orta tonlara yoğunlaşmış durumda. Mavideki büyük artışlar kompakt/spor ve orta sınıf çok amaçlı araç (MPV9 kategorilerinde görülmüştür. Gümüş bu sene de düşüşünü sürdürürüken, beyaz tercihleri de gerilemiş. Avrupalı tüketiciler çevreci araçlara yönelse de çevreciliğin simgesi olan yeşil renk tercihi sadece yüzde 1 olarak belirlenmiş. Beyaz yüzde 30’la kuvvetli şekilde tercih edilirken, en yüksek kullanım yüzde 34’le Güney Kore’dedir. Siyah tercihi hafif bir düşüş gösterse de yüzde 19’luk oranla ikinci sıradaki yerini korumuştur. Siyah yüzde 24’lük oranla Çin'deki lüks araçlarda en popüler renktir. Mavi Japonya’da Asya’daki tüm diğer ülkelerde olduğundan daha popülerdir.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim